scandic_logo
scandic_logo

Bærekraftige møter er neste miljøsatsing for Scandic

Forrige uke mottok Scandic nok en prestisjetung miljøpris, IMEX Green Meetings Award, for sitt miljøtilpassede møteprodukt. 1. mai lanseres bærekraftige møter på kjedens 135 hoteller.

Publisert

Med blant annet svanemerkede trykksaker og tusjtavlepenner, utvidet kildesortering og fjerning av engangsforpakninger, vil hotellkjeden gjøre valget enkelt for konferansebestilleren med et løfte om å spare opptil 185 kilo fossilt karbondioksid.

Les også: Scandics møteprodukt vant internasjonal pris

Les også: Scandic dropper flaskevannet

Tar initiativet

Internasjonalt har etterspørselen etter såkalte Grønne møter blitt stadig vanligere.

" I påvente av en tydelig, nordisk sertifisering for møter, tar hotellkjeden Scandic initiativet og lanserer sine egne bærekraftige møter. Bærekraftige møter

- I og med at alle våre hoteller, med noen få unntak, er svanemerkede, er det nå naturlig å ta neste skritt, og også tilby bærekraftige møter, sier Jan Peter Bergkvist, direktør med ansvar for miljø og bærekraft, og en del av Scandics konsernledelse.

- Sammen med høyt stilte miljøkrav sørger vi også for helheten og inkluderer tilgjengelighet, sikkerhet og helse. Det burde være vanskelig for konferansebestilleren å se bort fra disse unike fordelene ved valg av møteplass, sier han videre.Miljøbyggestandard

Ved at hotellene bygges og renoveres etter Scandics miljøbyggestandard, spares det på ressurser, og utslippene av naturfremmede stoffer reduseres. Dessuten spares naturens ressurser gjennom kontrollert energi og vannforbruk. Selve møtet blir mer bærekraftig gjennom miljømerket møtemateriale, som svanemerkede skrivesaker, vaskbare tavlesvamper, gjennom økologisk kaffe og mat og ved bruk av kranvann fremfor flaskevann.

På denne måten regner Scandic med å spare opptil 185 kg fossilt karbondioksid per møte (beregnet for et møte med 20 personer med overnatting på et gjennomsnittlig Scandic, sammenliknet med et «worst case»).Hotellkjedens strategi er å redusere de direkte fossile karbondioksidutslippene til null innen år 2025.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS