Hafjell illustrasjonsfoto
Hafjell illustrasjonsfoto

Rekordsesong på Hafjell

En strålende vintersesong er avsluttet på Hafjell. Vintersesongen 2007/2008 ble det solgt 35 prosent flere heiskort enn vinteren før. Nå forbereder Hafjell Alpinanlegg seg på sommersesongen.

Publisert

Hafjell Alpinanlegg har lagt bak seg en strålende vinter med mye snø, gode skiforhold og stor trafikk. Nå ser de fram til sommer og sykkelturister.

I likhet med flere andre alpinanlegg har Hafjell opplevd en drømmesesong både når det gjelder vær, føreforhold og besøk.

Gondolen falt i smak

Fjorårets store nyhet, Gondolen, har vist seg å være svært populær blant gjestene. I tillegg til kapasitetsøkningen og den økte komforten man opplever i en gondol, fører gondolen til større spredning i anlegget og dermed kortere køer og en mer effektiv skidag for gjestene.

Til sammen har det vært gjennomført over 650 000 personturer med gjester over 8 år, noe som betyr at gondolen har flyttet gjestene over 1,6 millioner kilometer i løpet av sesongen.

I gjennomsnitt kjørte en gjest gondolen 3,6 turer per skidag, noe som betyr at de tilbakela nesten en mil i gondolen, heter det i en pressemelding fra Hafjell Alpinanlegg.

Stor økning blant dansker

Hafjell nyter godt av å ligge tilgjengelig i forhold til gjester som kommer via Osloområdet - enten med bil og båt fra Danmark, til Gardermoen med fly eller med toget til Hafjell.

Antallet danske gjestedøgn økte med hele 40 prosent fra fjorårssesongen, mens antallet norske gjestedøgn økte med 20 prosent.

I tillegg øker antallet gjester fra blant annet Tyskland, Storbritannia og Russland.

Gleder seg til sommeren

Nå står sommersesongen for tur i Hafjell, og det er slutt på å bruke sommeren til å hvile på laurbærene. I fjor sommer solgte Hafjell 20 000 gondolbilletter - i en sommersesong som strakte seg fra juni til slutten av september.

Her er det muligheter både for dem som vil sykle eller gå i fjellet, de som vil sykle i alpinanlegget og for dem som ønsker å ta gondolen opp til toppen for å nyte utsikten over Gudbrandsdalen.

Utforsykling er en sterkt voksende sommeraktivitet i Hafjell, og Hafjell skal fortsatt være Norges største og mest komplette utforsykkelanlegg. Med sykkelsesong fra juni til slutten av september er det faktisk bare i mai og deler av oktober heisene ikke er i drift i Hafjell.

Aktivitet skaper mer aktivitet

Daglig leder i Hafjell Ferie og Fritid, Jean-Francois Gehin er fornøyd med utviklingen.

- Tradisjonelt har reiselivet i Hafjell Hunderfossen-distriktet vært basert på en hovedvekt av sommergjester til Hunderfossen Familiepark og vintergjester til Hafjell Alpinanlegg. Nå kan vi tilby flere aktiviteter til gjestene både sommer og vinter, og det betyr at gjestene våre ønsker å bli lengre når de er på besøk, og de kommer tilbake oftere. Dette gir igjen muligheter for nye aktiviteter, som gir mer trafikk. Dermed er vi inne i en god spiral, som er bra både for gjestene og for destinasjonen, uttaler Jean-Francois Gehin i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS