Annmari Erlbeck årets kake nett

Revolusjonerende 17.maikake ble Årets kake

Som i fjor var det konditor Annemari Erlbeck fra Oslo som stakk av med tittelen Årets Kake. Tema for deltakerne i årets konkurranse var 17.mai. Vinnerkaken var revolusjonerende i formen og lett å ta med seg, gjerne i toget på nasjonaldagen.

Publisert

På de neste plassene kom Elin Erdal Ljåstad og Mats-Erland Jensen, begge fra Nobel Catering og Conditori på Østerås.

Årets Kake 2008 ble arrangert på Hard Rock Cafe i Oslo som en markering av den nasjonale kakedagen 8. april.

Arrangør er den norske bakerbransjen. Totalt 21 personer konkurrerte om tittelen.

Enkel kake

- Ideen bak var å ha en kake som er lett å frakte for mennesker. Den er dekket med marengs og pakket inn i cellofan. Den er helt tørr utenpå og kan blir nesten som et stort sukkertøy, sier Erlbeck.

Puttes i lommen

- Denne kaken kan puttes i lommen eller i vesken. Produktet er en revolusjonerende kake i markedet her i Norge, sier en glad vinner som har tro på at kaken kan bli et populært produkt.

Kreativt og flott

- Dette var en veldig flott og kreativ løsning til en 17. maikake. Kaken passer som fingerfood på nasjonaldagen. Dekoren er lett å lage og gjør det effektivt å lage kaken i store antall, sier hoveddommer Pierre Xavier Chinniah.

Powered by Labrador CMS