Oddvar Neby Finnskogen nett
Oddvar Neby Finnskogen nett

Treslott i sibirsk lerk på Finnskogen

Sommeren 2006 brant Finnskogen Kro og Motell ned til grunnen. I fjor ble livsverket til Eva og Oddvar Neby reist opp igjen. Nå fremstår service- og overnattingsbedriften som et eventyrslott langt inne på Finnskogen i Hedmark. Bygget er trolig landets største tømmerbygning i sibirsk lerk.

Publisert

To tårn reiser seg mot himmelen på Svullrya, som tettstedet heter, bare ei mil fra svenskegrensen.

Se også bilder fra treslottet på finnskogen

Om lag 20 millioner kroner har det kostet å gjenreise lokalene

Det er ikke mer enn drøyt 300 husstander i dette grisgrendte strøket, helt utenfor allfarvei. Likevel budsjetterer bedriften med en omsetning på åtte millioner kroner inneværende år.

Bygd opp igjen

Anlegget ble omprofilert fra 1996 og fremover, og sto stort sett ferdig da den fatale brannen inntraff i juni 2006.

- Det brant på fredag, men jeg husker at vi allerede mandag drev og tegnet skisser til et nytt anlegg på noen servietter vi hadde liggende. Vi bestemte ganske raskt at vi ønsket å bygge det opp igjen, sier Neby.

Lokal mat

I dag kan Finnskogen Kro og Motell tilby totalt 75 senger (inkludert seks store familierom), og restaurantkapasiteten er 250 spisende gjester.

- Krodriften er viktig. I kafeen eller restauranten serverer vi selvfølgelig lokal mat, Finnskog-kost. Tradisjonelle retter som motti og flesk og vilt i alle former står selvfølgelig høyt i kurs blant våre gjester, sier Neby.

I det ene tårnet er det bygd et stort møterom, mens i toppen av det andre tårnet finnes en stor suite, beregnet for blant annet bryllup.

- Tårnene er en kulturhistorisk gest til de innvandrende finnene, forteller Neby.

Landet største?

Neby er temmelig sikker på at det nye bygget er landets største tømmerbygning i sibirsk lerk. Totalt er hovedbygget på cirka 1000 kvadratmeter.

Du kan lese mer om hele konseptet og mer om Finnskogen Kro og Motell i den neste utgaven av Horeca (nummer 3)
"
Powered by Labrador CMS