Mersmak Skien beste potetrett

Ny matfestival i Skien i august

Den siste helgen i august, fredag 29. og lørdag 30. august, arrangeres Matfestivalen MerSmak i Skien i Telemark for første gang. Målet for festivalen er å øke publikums interesse for mat, og spesielt mat fra Telemark, ved å arrangere en matfestival årlig i årene som kommer. Telemarkmesterskapet for kokkelærlinger skal også arrangeres under festivalen. Dessuten skal den beste potetretten i Telemark kåres.

Publisert

Det er Skien kommune sammen med de ulike mataktørene i Telemark fylke som står bak festivalen MerSmak i Skien.

- Det er en mange flotte aktører som har meldt seg på MerSmak i Skien. Vi regner også med at flere melder seg på etter hvert. Det er foreløpig rundt 50 påmeldte utstillere. Ved å arrangere en slik festival bidrar vi til å løfte opp det store mangfoldet av lokale matprodusenter, sier prosjektlederen, opplyser prosjektleder Ellen Dagsrud til TA.

Telemarkmesterskapet for kokkelærlinger

Telemarkmesterskapet for kokkelærlinger skal også arrangeres under festivalen.

Kokkenes Mesterlaug Telemark inviterer nemlig alle kokkelærlinger i fylket til dysten, som skal gjennomføres fredag 29. august.

Påmeldingsfristen er i morgen, fredag 8. august.

Telemarks beste potetrett

Under festivalen skal også Telemarks beste potetrett kåres.

Tom Oldrup fra Henrik & Kompani vil tilberede vinnerretten og sette den på restaurantens meny under matfestivalen. Konkurransen arrangeres i samarbeid mellom TA og MerSmak.

Åpnes av Terje Riis-Johansen

Det er ikke bare spesial- og småskalaprodusentene som skal representeres på festivalen.

Også de allerede kjente merkevarene er med i tillegg til serveringssteder i området.

Selve festivalen blir holdt i Skien sentrum, og skal etter planen åpnes av statsråd Terje Riis-Johansen en dag før handelsstevnet.

Arrangørene håper dette blir en årlig begivenhet i Skien.

I tillegg til mange spennende kokker, arrangeres det en gratis frokost for 1000 mennesker på handelstorget

Du kan lese mer om festivalen i Skien her

"
Powered by Labrador CMS