Hammerfest1

Beleggssvikt, men ikke helt i nord

Mens hotellbelegget totalt i Norge hadde en nedgang på 1,2 prosent i hele landet de første åtte månedene, opplever de aller nordligste fylkene en oppgang. I både Troms og Finnmark har det vært vekst i belegget. På landsbasis hadde ferie- og fritidstrafikken en nedgang på hele 11,9 % i august 2008 sammenlignet med samme måned i fjor.

Publisert

I perioden januar-august 2008 har det vært en vekst på 1,8 prosent i Troms, mens Finnmark har en økning på 0,9 prosent. I Nordland derimot var det en nedgang på 2,4 prosent.

Norge totalt har en nedgang på 1,2 %.

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Verre i august

Men for august isolert hadde Troms en nedgang på 3,4 prosent.

Beleggsprosenten, antall utleide rom i prosent av totale rom, har gått noe mer ned enn endring i antall gjestedøgn. Dette betyr at det er kommet flere rom/mer kapasitet i markedet. I Finnmark kom som kjent et nytt hotell i Kautokeino i drift før sesongen, og dette har nok påvirket tallene noe, heter det i en pressemelding fra NHO Reiseliv.

Kraftig nedgang på ferie/fritid

På landsbasis hadde ferie- og fritidstrafikken en nedgang på hele 11,9 % i august 2008 sammenlignet med samme måned i fjor. Nord-Norge hadde en nedgang på bare 0,4 % i august.

- Selv om Nord-Norge har en bedre tendens enn landet totalt er det en urovekkende utvikling på ferie-/fritidstrafikken, sier regiondirektør Geir Solheim, NHO Reiseliv Nord-Norge.

God pris

Finnmark har i august en oppnådd pris pr. utleid rom på hele kr 878 kroner. Dette var betydelig høyere enn både Troms og Nordland, og det var også høyere enn gjennomsnittet for Norge som var på kr 854 kroner.

Tallene er hentet fra SSB`s overnattingsstatistikk for august 2008 som ble offentliggjort tidligere denne uken.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS