Blue Dragon3
Blue Dragon3

Blue Dragon feirer Kinesisk nyttår 2008

Kinesisk nyttår er en stor og viktig høytid i Kina, og feires i hele to uker. Mat er sentralt element i feiringen. Torsdag 7. februar går kineserne inn i et nytt år, nemlig Rottens år! Mat er en viktig del, og symboliserer ulike lykkeønskninger.

Publisert

Blue Dragon inviterer til feiring ved matbordet.

Kinesisk nyttår er den viktigste av de tradisjonelle kinesiske høytidene, og har hatt sterk innflytelse på nyttårsfeiringen til både Kinas geografiske naboer, samt andre kulturer kinesere har samhandlet med. Selve nyttårsaften er kjent som Chúxi, der Chu bokstavelig betyr endring og Xi betyr aften.

15 dager

Nyttårsfeiringen, ofte omtalt som The Spring Festival, varer i hele 15 dager til ende.

I følge kineserne er det ditt fødselsår som bestemmer dine personlige egenskaper, samt hell og lykke i livet.

Rottens år

Torsdag 7.februar går vi altså inn i Rottens år. Er man født i Rottens år (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008) er man energisk og allsidig. Rotter er oppfinnsomme, sjarmerende og meget sjenerøse mot mennesker de er glad i.

Mat er en viktig del av den kinesisk nyttårsfeiringen, og brukes for å reflektere symbolisme og tradisjon. Ulik mat symboliserer ulike hensikter, eksempelvis kan frukt og fisk uttrykke lykkeønskninger, og reker kan symbolisere livlighet og glede.

Produkter

Blue Dragon, som har autentiske produkter innenfor det kinesiske, thailandske og japanske kjøkken ønsker å feire nyttår på kinesisk vis. Med Blue Dragon produktene er det mulig for både nybegynnere og viderekomne å lage ekte kinesisk og asiatisk mat. Hvorfor ikke feire det kinesiske nyttår sammen med hele familien og en lekker wokrett? Det er lett å lage, sunt og godt!

Det er Haugen-Gruppen som er importør av Blue Dragon-produkter i Norge.

Powered by Labrador CMS