Kristin og Ken Soria Moria nett
Kristin og Ken Soria Moria nett

Nordmenn med hotelldrift i Kambodsja

Norske Kristin Holdø Hansen (28) og Ken Tisell Oishi (36) åpnet i november hotellet Soria Moria, solens hotell, i turistbyen Siem Reap i Kambodsja, nær grensen til Thailand. Hotellet har 45 rom og er et trestjerners (3+) boutique-hotell.

Publisert

Asiatiske Kambodsja med sine mange severdigheter er blitt et stadig mer attraktivt reisemål, også for folk fra Norden. Turismen har økt kraftig i landet de siste åtte årene. Fra 50 000 turister i 2000 var det i fjor over to millioner på besøk i landet.

Mange av dem er skandinaver, og mange av dem igjen finner veien til nordmennenes hotell.

- Vi har gjester fra hele verden, men på grunn av at vi er norske, er det naturlig at vi har mange norske og skandinaviske gjester. Vi har også en del gjester fra andre europeiske land, samt USA, Canada og Australia. Jeg studerte tidligere til en master i Australia, og har derfor en del kontakter der. Vi har også en del asiatiske gjester, forteller Kristin Holdø Hansen, som kommer fra Sandefjord.

45 rom

Soria Moria ligger like ved elven som renner gjennom byen.

Hotellet har 45 rom, og prisen er fra 45 til 75 US dollar per overnatting.

Sandefjord-kvinnen har startet hotellet sammen med sin norske samboer Ken Tisell Oishi (36).

Han driver også Norwegian Educational Development Organisation (http://www.nedo.no/).

- Soria Moria er vårt eventyrslott, sier Kristin Holdø Hansen, som synes det var viktig å gi det nye hotellet et norsk navn.

"

- Her har vi en koselig restaurant hvor vi i tillegg til lokale spesialiteter serverer litt norsk, japansk og annen internasjonal mat. Vi har også en deilig takterrasse med bar, samt et soldekk på taket med skyjacuzzi og spaavdeling, opplyser Holdø Hansen til Horecanytt.

Angkor Wat

Fra hotellet er det om lag fem kilometer til de verdenskjente tempelruinene Angkor Wat.

Det nye hotellet har høyere standard enn hostellet Earthwalker, som Kristin startet sammen med broren Thomas (33) i 2002, og drev fram til 2005. Dette er et backpacker-hotell med 20 rom. Omtale i i blant annet Lonely Planet, som et lavbudsjetthotell, har ført til svært høyt belegg

- Men nå konsentrerer jeg mine krefter om Soria Moria, og ingen av oss tre har lenger noe med driften av Earthwalker å gjøre, presiserer hun.

Støtter lokalmiljøetFilosofien bak Soria Moria er den samme som på Earthwalkers.

- Vi har en valgt å ha en litt annerledes vinkling av hotelldriften, og prøver så langt det er mulig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og fokuserer derfor på å drive med filosofien "best business practice".

- Vi samarbeider med flere lokale organisasjoner på flere plan og forsøker å hjelpe de med å få markedsført seg, da dette ikke alltid er like lett for lokale organisasjoner, sier Kristin Holdø Hansen til Horeca.

En stor del av fortjenesten går til lokale prosjekter blant foreldreløse barn, mineofre og drikkevannsprosjekter

Populær region

Byen Siem Reap er mest kjent for det historiske templet Angkor Wat, et av de mest populære reisemålene i hele regionen.

Sørøst-Asia med landene Thailand, Vietnam, Kambodsja og Laos er blitt stadig mer attraktivt, og nylig ble også Laos og hovedstaden Vientiane kåret til det beste reisemålet i verden av The New York Times.

En slik rangering gir synergier for hele regionen.

Du kan lese mer om hotellet på http://www.thesoriamoria.com/.

"
Powered by Labrador CMS