Choice logo
Choice logo

Clarion Hotel Oslo Airport åpnet igjen i dag

I samråd med Kommuneoverlege Anne-Berit Schjervheim har hotelledelsen besluttet å åpne Clarion Hotel Oslo Airport igjen torsdag 2. oktober.

Publisert

Helsemyndighetene vet nå hvorfor hotellgjestene på Clarion Hotel Oslo Airport ble syke sist helg.

Novovirus type 2

Det skyldtes det såkalte Norovirus type 2-viruset, som kan smitte både gjennom vann, mat og kontakt med smittede personer. Smittekilden er ennå ikke funnet.

- Hotellet har tatt alle forholdsregler, og smittekilden trenger ikke å være på hotellet. Vi gjør nå alt vi kan for å identifisere selve kilden, men det er en vanskelig jobb sier Anne Berit Schjervheim.

Ikke funnet

Det er ifølge Mattilsynet nå registrert om lag 200 smittede personer og i dag ble det påvist Norovirus type 2 hos tre personer. Smittestoffet er dermed identifisert, men selve smittekilden er ikke funnet.

Helsemyndigheten opplyser at viruset er mest smittsomt i den perioden man er syk, men smitte kan også forekomme kort tid før sykdommen bryter ut og i 1-2 dager etter sykdom

- Vi holder fortsatt nær kontakt med både helsemyndigheter og Mattilsynet, og håper å kunne gi alle berørte et klart svar på smittekilden, uttaler hotelldirektør Rajko Mink ved Clarion Hotel Oslo Airport.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS