Geiranger cruise2
Geiranger cruise2

Cruise Norway svarer på kritikken

Styret i Cruise Norway ser med bekymring på at det stadig fremsettes negative og uriktige påstander i media knyttet til cruise som reiselivsprodukt, spesielt i Bergen og Fjord Norge regionen. Styret frykter også at denne holdningen kan spre seg rundt i Norge.

Publisert

Les også: - Kø av cruiseskip ødelegger miljøet

Bakgrunnen for utsendelsen er den negative kritikken til cruise som har kommet frem i media den senere tiden, spesielt i Bergen, skriver Wenche Nygård Eeg i en uttalelse på vegne av Cruise Norway.

Tilbakeviser kritikken

Nygaard Eeg er forskrekket over uttalelsene fra hotelldirektør og styremedlem i Fjord-Norge, Kjetil Smørås i Bergen, som ifølge Cruise Norway har kommet med feilaktig og mangelfull informasjon om norsk cruiseturisme.

Cruise Norway og Nygaard Eeg tilbakeviser kritikken fra Smørås, som blant annet påstår at:

1) turistnæringen reagerer negativt på cruise, 2) cruise ødelegger norsk natur 3) påstand om People Pollution i Bergen, Flåm og Geiranger, 4) ett cruiseskip forurenser mer på en time enn 125 busser og 5) cruiseturismen holder liv i noen attraksjoner, ellers lite penger å tjene.

- Ødelegger ikke naturen

- Kan og bør en styreleder i Fjord Norge uttale seg slik, samt har han dekning for å uttale seg på vegne av turistnæringen? undrer Nygaard Eeg, og fortsetter:

- Det er ikke påvist at cruiseturisme ødelegger vår natur mer enn annen turisme. Viser til den Innovasjon Norges vedlagte rapport. People Pollution kan unngås ved en del tiltak, som for eksempel i Geiranger, som har innført maks antall skip i fjorden. Flåm Utvikling jobber aktivt med produktutvikling og nye attraksjoner for turistene, skriver hun.

Holder liv i arbeidsplasser

- Når det gjelder forurensingsproblemene, finnes det heller ikke grunnlag for slike uttalelser. Miljørapporten fra København viser at utslippene fra cruiseskip er under farenivå. Og n år det gjelder arbeidsplasser holder cruiseturismen liv i minst 9000 arbeidsplasser i Norge, skriver Nygaard Eeg.

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS