Diskotek 1

Forbrukerne sparer på ferier og spiser hjemme

Fastfood, ferier og restaurantbesøk er de tre ting, forbrukerne først begynner å spare på, når krisen rammer. Og nye danske undersøkelser viser at forbrukerne heller vil ha færre varer eller utsette et kjøp, enn at de vil gå i andre og billigere butikker end de pleier – eller kjøpe billigere alternativer.

Publisert

Danske restauranter og cafeer merker nå finanskrisen på omsetningen, og især er de dyreste rammet av nedgangen. Ifølge nye tall fra Danmarks Statistik er restaurantbransjens omsetning falt 10 prosent sammenlignet med samme periode siste år. Forventningene til de kommende tre måneder er derfor preget at utflating.

Utflating

Restaurantene forventningene til de kommende tre måneder er preget av utflating, skriver dagbladet Børsen.

Når danskene har ondt i pengepungen, dropper de som noe av det første de dyre restaurantbesøk, og samtidig er det blitt vanskeligere for restaurantene å låne penge i banken.

Sårbare

– I restaurantbransjen, hvor man er avhengig av likviditet og kassekreditt og til alt overmål ofte kjører med små marginer, er man selvfølgelig sårbar nå. Det er et realistisk scenario at flere i restaurantbransjen vil være nødt til at stenge, sier adm. direktør Lone Njor Hulth, bransjeorganisasjonen Horesta til Børsen.

Powered by Labrador CMS