Trio Bryggeri logo

Mack og Trio etablerer bryggeri på Klosterøya i Skien

Trio Bryggeri AS, datterselskap av Macks Ølbryggeri AS, signerte onsdag denne uka leieavtale med Klosterøya AS om etablering av bryggeri på den tradisjonsrike øya i Skien. Trio Bryggeri vil i september 2009 flytte inn i deler av lokalene som tidligere ble brukt av Union.

Publisert

- Vi er svært glad for at vi endelig har på plass en utrolig spennende lokalisering for produksjon av unike drikkevarer, og ser fram til å etablere et helt nytt bryggerikonsept med utgangspunkt i den historiske øya i hjertet av Telemark sier Roy Andreassen, daglig leder i Trio Bryggeri.

Innflytting neste år

Innflyttingen vil skje i september 2009, og markerer starten på en ny epoke for Trio Bryggeri. Med utgangspunkt i Klosterøya vil Trio utvikle et åpent og publikumsvennlig bryggeri som kan finne sin plass i øyas fornyingsprosess og bidra til å skape liv på den historiske grunnen.

Kjernen i produksjonen vil bestå av lokalt bryggede ølvarianter tilpasset Telemark og Vestfold og alkoholfrie drikker med utgangspunkt i råvarer fra distriktet. I tillegg vil det nye bryggeriet produsere øl og annen drikke for andre, inkludert Arcus og morselskapet Mack.

Unike produkter

- Mack gikk inn på eiersiden i Trio i 2000 og har siden etablert Skien som vårt brohode og utgangspunkt for vårt langsiktige markedsarbeid i østlandsområdet, sier styreleder Harald Bredrup.Flyttingen av bryggeriet til Klosterøya gjør at Trio kan gå videre og utvikle et lite bryggeri og unike produkter som kan konkurrere med de store nasjonale og internasjonale bryggeri i østlandsområdet.

Sikre produksjonskapasitet

- For et lite bryggeri er signeringen av en langsiktig leieavtale med på å sikre produksjonskapasitet i Skien, og dermed viktig for å sikre konkurransekraften og leveransesikkerheten for våre produkter, sier Bredrup.- Det nye bryggeriet er tegnet som et fleksibelt produksjonsanlegg, og med opsjon på ytterligere lokaler på Klosterøya. Med aktiv utvikling av nye produkter, kan kapasiteten tilpasses markedsutviklingen avslutter Roy Andreassen.

Fakta Trio Bryggeri ASI 1924 grunnla Knut H. Kåsa en mineralvannfabrikk i Skien. I 2000 kjøpte Macks Ølbryggeri seg inn i bryggeriet i Skien og satset videre på produksjon av drikkevarer. Trio Bryggeri AS har vært 100 % eid av Macks Ølbryggeri siden 1. april 2004.

Trios mineralvannprodukter er kjente lokale produkter i Telemark under merkevarene Trio Julebrus, Telemarkcider, Trio Eplemost og Frisk. I tillegg produserer Trio øl under merkevarene Supporter, Trio Pils og Trio Fatøl.

Fakta Macks Ølbryggeri AS

I 1877 grunnla Ludwig Mack verdens nordligste bryggeri, og startet dermed et industrieventyr langt nord for polarsirkelen. I dag, 130 år senere, er Mack kanskje landsdelens sterkeste merkevare, synonymt med Nord-Norges positive verdier. Bryggeriet har utviklet seg til å bli et av landsdelens største privateide selskaper, tuftet på nordnorsk kompetanse og kapital, og fremdeles eiet av L. Macks etterkommere. Totalt har de to bryggeriene Mack og Trio 168 ansatte omsatte for 528 millioner kroner inkl. avgifter i 2007.

Du finner mer informasjon på http://www.mack.no/

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS