Pizza m helikopter.jpg

Pizzabudet kom i helikopter

Rensvik pizza og grill i Frei på Nordmørehar tatt slagordet «du ringer vi bringer» til nye høyder. Bokstavelig talt. To ganger den siste måneden har gatekjøkkenet levert pizza til sultne oljearbeidere. Ikke med en liten rød bil på døra, men med helikopter ut til Norskehavet.

Publisert

– Bestillingene var på hundre pizza hver gang. Vi var fire mann som lagde pizza på spreng i to-tre timer, så fraktet vi eskene ut til flyplassen, lempet de om bord i et ventende helikopter, og sendte maten ut i havet, forteller Ismail Filiz til Tidens Krav (tk.no).

Han driver Rensvik pizza og grill på Frei, som nå ganske sikkert kan kalle seg kretsmester i stor gatekjøkkenleveranse. To ganger den siste måneden har de levert 100 pizza til boreplattformen «Leiv Eiriksson» i Norskehavet.

To leveranser med helikopter

– Det er rekord ja. Det er den største leveransen jeg har hørt noen pizzarestauranter i Kristiansund har gjort. Og det er ikke akkurat vanlig at vi leverer til oljeplattformer, innrømmer pizzabakeren.

Og det skjedde ikke bare én, men to ganger.

– Første gangen var 9. september. Den 16. ringte de på nytt, og ville ha hundre til...

Bestillingen skyldtes bysseombygging

Bakgrunnen for de spesielle take away-bestillingene var ombygging av byssa om bord i «Leiv Eiriksson».

– Mannskapet var nok lei av Fjordland-mat, så det ble bestemt å overraske dem, forteller ordrebehandler Frode Munkhaug hos leverandørfirmaet Kræmer AS på Vestbase. De stod for bestillingen.

– Pizzaen ble bestilt fordi ledelsen om bord ville overraske mannskapet. Det er nok den mest spesielle leveransen vi har hatt ut til en plattform, innrømmer Munkhaug.

– Men vi har levert både skalldyr og viltkjøtt med helikopter tidligere.

Powered by Labrador CMS