Radisson SAS Lillehammer Hotel2

Storbygging for Radisson SAS i Lillehammer

Radisson SAS Lillehammer Hotel åpner i januar den 1000 kvadratmeter store Lillehammerhallen, og hotellet med direktør Jørgen Holst i spissen er klar for å kjempe øverst i elitedivisjon for norske hoteller på kurs, konferanse- og kongressmarkedet. Eierselskapet Norgani har investert drøyt 50 millioner kroner i det nye kongressenteret.

Publisert

I ene enden er det ei 12 meter bred scene som kan takle store konserter og festivaler eller andre slags plasskrevende arrangement. Takhøyden er på 7,5 meter. Storsalen kan deles inn i tre mindre saler etter behov.

Et nytt servicebygg inntil den nye hallen rommer blant annet lagerplass for 1200 stoler med tilhørende bord, backstageområde og stort møterom, pluss resepsjon. Nybygg og eksisterende hotellbygg bindes sammen med et romslig glassatrium som også vil være et myldreområde mellom den nye storhallen og de eksisterende Weidemannsalen og Birkebeinersalen, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

800 til bords

- Her klarer vi fint å arrangere bespisning for 800 personer, forteller Holst, og skuer utover sin kommende storstue med eikegulv. Opprinnelig var planen å innrede bakerste del av hallen som et amfi, men det blir flatt golv hele veien.

Med eksisterende saler kan hotellet servere inntil 1500 personer på ett plan på en gang, om nødvendig.

Den nye hallen kan alene romme minst 1000 konferansedeltakere. Når alt det nye står klart, vil hotellet disponere til sammen 2000 kvadratmeter på ett plan til konferanser, kongresser, messer, utstillinger og hva det måtte være.

Større arrangement på gang

- Har dere konkrete bookinger for den nye hallen?

- Ja, det har vi. Det kommer store ting allerede i januar. Men aller først blir det åpningsfest for inviterte gjester og potensielle kunder, sier Holst til avisen

Powered by Labrador CMS