Rica Dyreparken Hotel nett

Rica Dyreparken Hotel svanemerket

Barnefamiliene får nå enda en grunn til å legge ferien til Dyreparken i Kristiansand når Rica Dyreparken Hotel nå blir svanemerket - som det 15. hotellet i Rica-kjeden. Nå møter ikke gjestene bare Kaptein Sabeltann og alle dyrene i parken, men også det offisielle miljømerket Svanen.

Publisert

Fra resepsjonen på Rica Dyreparken Hotel, som nå er svanemerket. (Foto: Rica Hotels)

Barnas favoritt, Rica Dyreparken Hotel, har fått et nytt trekkplaster gjennom svanemerkingen. De nærmere 80 000 personene som enten overnatter på, eller besøker hotellet i andre anledninger, er nå sikret at hotellet imøtekommer miljøkrav som omfatter energisparing, avfallshåndtering, vannsparing og redusert bruk av kjemikalier.

Barn, dyr og miljø

Fra juli til august kommer omtrent 30 000 gjester på besøk til Rica Dyreparken Hotel. Nesten alle er barnefamilier. Her ligger alt til rette for et eventyrlig opphold. Du vil selvfølgelig kunne hilse på Kaptein Sabeltann og besøke Kardemomme by, i tillegg til å bli bedre kjent med alle dyrene.

- Vi vil bruke svanemerkingen for alt det er verdt i markedsføringen av hotellet. Vi vet at mange barnefamilier er spesielt opptatt av miljø. Gjennom Svanen kan vi på en enkel og effektiv måte vise at Rica Dyreparken Hotel tar miljøhensyn, sier administrerende direktør Pål S. Winter ved hotellet.

Noahs ark

Rica Dyreparken Hotel er utformet etter tema fra Noahs ark og har en unik beliggenhet helt nede i "grashavet". Rom og fellesarealer er preget av motiver og effekter fra dyrenes rike.

Rica har nå svanemerket 15 hoteller i Norge. (Foto: Rica Hotels)

Svanemerkingen er en krevende prosess for hotellet, og Svanens krav skjerpes kontinuerlig. Svanen stiller også krav til avfallshåndtering, redusert bruk av engangsartikler og servering av økologisk mat. Svanen forutsetter at hotellet velger miljøtilpassede og miljømerkede alternativer når dette er mulig. Innredning og inventar som har lang levetid, skal miljøtilpasses når utstyret fornyes.

Klimakrav

Miljømerkings vurdering av et hotell legger blant annet vekt på redusert strømforbruk, varmegjenvinning, lavenergilamper og energi fremstilt fra fornybare energikilder.

- Svanemerkede norske hoteller viser at miljøvern i praksis er gjennomførbart. Hoteller som mottar Svanen erfarer at både gjestene, miljøet og økonomien tjener på miljømerkingen, sier direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS