Tusenfryd Lise Risanger Silia Unneland Cathrine Schierning1

Høysesong med taco på menyen

Sommersesongen er i full gang på Tusenfryd - med hundrevis av unge ansatte i Food & Beverage-avdelingen. Taco-konseptet har slått an både blant de ansatte og hos de mange tusen som besøker fornøyelsesparken hver sommer.

Publisert

Unge ansatte lager tacowraps på Tusenfryd. Fra venstre Lise Risanger (15), Silia Unneland (22) og driftssjef for serveringsavdeliøngen, Cathrine Schierning. (Foto: Morten Holt)

De aller fleste ansatte er sommervikarer mellom 15 og 18 år. Samtidig skal maten produseres raskt og effektivt. På en god dag er det mellom 6000 og 7000 mennesker som skal ha mat på Tusenfryd

Enkle tacoretter slår an hos vår unge befolkning. Det har ledelsen i fornøyelsesparken på Vinterbro, som har hundretusener av ungdommer innom hver sommer, tatt konsekvensen av.

Christoffer Alveid i Haugen-Gruppen og Cathrine Schierning på Tusenfryd. (Foto: Morten Holt)

I parken satses det nå bevisst på meksikansk mat.

Enkelt konsept

I samarbeid med Haugen-Gruppen har stedet utviklet både buffeer og tacowraps - som både er enkle å tilberede og som samtidig slår an hos den største gruppen gjester i parken.

- Vi har utviklet et konsept som gjør at 16-åringer kan lage hundrevis av velsmakende wraps om dagen. Oppskriftene må være enkle å forstå for dem som skal lage maten, forteller Christoffer Alveid i Haugen-Gruppen, som leverer råvarene til fornøyelsesparken.

Wraps-suksess

Sulten og Tørst er ett av 19 serveringssteder på Tusenfryd. (Foto: Morten Holt)

- Tidligere ble det servert to typer tacowraps hos Sulten og Tørst, like ved inngangen til parken; barbecue/kylling og taco. I år er dette utvidet med kylling/pesto og barnewraps (enklere tacovariant) for å treffe flere grupper, forklarer Alveid.

- Med dette håper vi også å trekke til oss kjernefamiliene, som også er en meget stor gruppe i parken. Dette er sunne produkter som vi er stolte av å tilby våre gjester, sier driftsleder for Food & Beverage-avdelingen, Cathrine Schierning.

Litt lenger opp i parken tilbyr det største spisestedet, Vertshuset, en innbydende tacobuffé, som også har vært en suksess etter at den ble etablert.

300 i F&B-avdelingen

Totalt er det 19 spisesteder, samt en kantine på Tusenfryd, som skal betjenes 115 dager i høysesongen.

Spider, den nye store attraksjonen på Tusenfryd. (Foto: Morten Holt)

- Det er absolutt en spesiell form for drift, med kun 150 åpningsdager og svært varierende antall gjester hver eneste dag, forteller Cathrine Schiering. Hun er en av to helårsansatte i avdelingen. De resterende rundt 300 arbeider kun når parken er åpen i sommerhalvåret.

- Det krever svært god opplæring - og enkle oppskrifter og menyer å forholde seg til. Det må være enkelt for de ansatte. De som utøver jobben på de forskjellige stedene er ikke faglærte, men ansatt kun for noen måneder, sier hun.

I fjor var gjennomsnittsalderen på de ansatte i parken 16,7 år.

Les mer og se flere bilder fra Tusenfryd i bladutgaven av Horeca etter sommeren

Du kan abonnere på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS