Kraftig nedgang

Hotellene i Nord-Norge hadde nesten 12.000 færre gjestedøgn i februar 2009 i forhold til samme måned i 2008. Av denne nedgangen hadde Nordland minus 8,2 prosent, Troms minus 10,4 prosent, mens Finnmark hadde minus 12,7 prosent. Norge totalt hadde en nedgang på 11,0 prosent i februar.

Publisert

I de to første månedene i 2009 hadde Nord-Norge en nedgang på 7,4 prosent i antall gjestedøgn, mens Norge totalt har en litt større prosentvis nedgang på 9,4 prosent.

- Den globale finansielle situasjonen påvirker også Norge og medfører altså en veldig negativ virkning for hotellene i landsdelen, sier regiondirektør Geir Solheim, NHO Reiseliv Nord-Norge, i en kommentar.

Kurs og konferanse

Det er særlig nedgang i gjestedøgn knyttet til kurs- og konferanser og yrkestrafikk som har ført den sterke reduksjonen i antall gjestedøgn i nord. Det positive for hotellnæringen er at prisen per rom har holdt seg stabil.

- Behovet for økte markedsaktiviteter mot det utenlandske markedet er stort. Ekstraordinære tiltakspakker må snarest settes inn, sier Geir Solheim til Avisa Nordland

.

Powered by Labrador CMS