7-Eleven Sverige
7-Eleven Sverige

7-Eleven i Danmark overveier å lukke butikker

7-Eleven i Danmark er så hardt presset av finanskrisen, at det kan komme på tale å stenge butikker. Kundene svikter døgnkioskene, skriver Jyllands-Posten.

Publisert

Overveier å stenge butikker i Danmark. (Illustrasjonsfoto)

Omsetningen i 7-Elevens 130 danske forretninger har falt dramatisk og har trukket med seg et større underskudd.

"Vi må erkjenne at vi har vært for optimistiske. Derfor overveier vi å lukke en håndfull butikker hvor økonomien ikke er tilfredsstillende. Samtidig er det ikke sannsynlig at vi vil åpne flere forretninger før i 2011," sier Jesper Østergaard, administrerende direktør i danske 7-Eleven.

Norsk underskudd

På tross av en rekke effektiviseringstiltak hadde norske Reitan Servicehandel, som står for driften av de danske 7-Eleven-butikkene, siste år et underskudd på 46 millioner kroner.

Og også i år ser det ut til å ende med et underskudd - på mellom 10 og 20 millioner kroner.

Selger ikke nok

En nedgang i 7-Elevens salg på fire prosent ga en omsetning på DKK 1,5 milliarder. Men nedgangen merkes:

"Kundene er blitt mer prisbevisste, og det kan merkes. Vi sliter med den villfarelse at kundene blir flådd når de handler hos 7-Eleven. Våre prisundersøkelser viser at det ikke er tilfellet. Men vi har fått flere billigere varer i hyllene, så vi kan holde på kundene," sier Jesper Østergaard.

Den første danske 7-Eleven åpnet på Trianglen i København i 1993. I dag finnes der 130 - primært i København, Århus, Aalborg og Odense, melder Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS