
Siste runde i NM i kokkekunst
I dag erde siste seks gourmetkokkene er i aksjon i NM i kokkekunst. Som i går, er stemningen hektisk i NM teltet. Her kokes, hakkes og tilberedes de flotteste retter. Vinneren kåres i kveld.
En konsentrert tittelforsvarer Alexander Berg i NM i kokkekunst 2009. (Foto: Helene Aarnes)

I dag er tittelforsvarer Alexander Berg fra N.B. Sørensen Dampskibsexpedition i aksjon og sammen med han, kjemper disse kokkene om NM tittelen:
* Anders Isager, Gastronomisk Institutt, Stavanger
* Lukasz Brekke, Bergen Airport Thon Hotel
Morten Rathe fra Rica Nidelven i aksjon i NM i kokkekunst 2009. (Foto Helene Aarnes)

* Morten Rathe, Rica Nidelven Hotel
Ole Erik Holmen Løkken. (Foto: Helene Aarnes)

* Ole Erik Holmen Løkken, To Rom og Kjøkken
* Petter Beyer, Jacobs Bar og Kjøkken
Treretters meny
Deltakerne i finalen skal komponere den treretters meny til 12 personer.
Forretten skal bestå av minst 60 prosent torsk, Tine-produkt, blomkål, gulbeter og rød delikatesseløk. To av grønnsakene må brukes som garnityr.
Livechekylling som hovedrett

Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent Livechekylling, norske belgvekster, norsk purre og norsk hvitløk. Også her skal minst to av grønnsakene brukes som garnityr.
Petter Beyer i NM i kokkekunst 2009. (Foto: Helene Aarnes)
Desserten skal bestå av minst 60 prosent krembasert produkt, fryst element, Walrhona sjokolade, eple og fersk pasjonsfrukt.
Kåring i kveld

Premieutdelingen skjer i kveld, under NM-banketten. Det er landbruksminister Lars Peder Brekk som står for overlevering av kongepokalen.
De 12 kokkene er valgt ut på bakgrunn av en innsendt meny, komponert med 3 retter til 12 personer. Menyen er anonymisert, og bedømt av en fagjury. Det konkurreres for åpne tribunder, og som tilskuer har du en unik sjanse til å se landets beste kokker i arbeid.
Anders Isager. (Foto: Helene Aarnes)
I løpet av seks hektiske timer skal de tilberede og servere sin meny til dommerne.
Gårsdagens deltakere
Deltakerne i går (torsdag 27. august) var:
Are Nordtvedt, Oro Restaurant

Nicolas Carlsen, Rica Nidelven Hotel
Jo Steen, To Rom og Kjøkken
Tommy Raanthi, NB Sørensen
Lukasz Brekke. (Foto: Helene Aarnes)
Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun
Halvar Ellingsen, Kulinarisk Akademi, Oslo