Tapas grilltrend nett
Tapas grilltrend nett

Tapas er sommerens grilltrend

Tapasgrilling er sommerens store slager. Informasjonsleder i Opplysningskontoret for kjøtt, Oda Christensen forteller at nordmenn elsker både grilling og tapas, den spanske måten å servere mat på.

Publisert

Tapas er sommerens grilltrend. (Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt)

- Når sommeren endelig er her, er det ekstra hyggelig å invitere gjester på grilling. Sosiale kvelder med familie og gode venner blir dobbelt så hyggelig når grill og tapas kombineres, sier hun.

Mat hele kvelden

Christensen forteller at et klassisk grillmåltid ofte betyr at all maten kommer på en gang. Resultatet blir gjerne at måltidet er over i løpet av svært kort tid. - Med tapasgrilling er det helt motsatt. Når tilbehøret står klart på bordet er det bare å senke skuldrene og nyte én og én smakebit av gangen, sier hun.

På denne måten strekker måltidet seg utover hele kvelden, og det blir masse tid til å kose seg, prate og se hva som dukker opp i neste runde på grillen. - Selvfølgelig krever det litt forberedelser, men det er fullt mulig å gjøre dette svært enkelt, forteller Christensen.

Hun anbefaler å lage tre til fire sorter tilbehør i forkant. - Her er det bare å være kreativ. Lag spinat eller olivenpai, Middelhavssalat eller kanskje en spansk omelett, sier grilleksperten.

Kort grilltid

Christensen forteller at selve tapasene er enkle å lage. - Litt dadler med bacon rundt eller satayspidd kan lages i en fei. Med rødvin i glassene og godt selskap blir det fort sydenstemning i parken eller på terrassen, sier hun.

- Når alt som skal grilles er blitt forberedt på forhånd går selve grillingen svært raskt. - Små tapaser har kort grilltid, mens en litt større filet trenger lengre tid og kan grilles på en del av grillen med litt svakere varme. Derfor er gassgrill best egnet til tapasgrilling, sier hun.

(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS