Energihotellet inngang.jpg

Gladmatskolen til Energihotellet i Suldal

Det unike Energihotellet på Nesflaten i Suldal skal være vertskap for Gladmatskolen fra fredag 20 til søndag 22. mars. På Gladmatkurset får du lage mat sammen med anerkjente Frode Selvaag. 

Publisert

- På Energihotellet får du oppleve å bo i unike omgivelser omgitt av historisk arkitektur og vakker natur. Kurset fokuserer på den rike tilgangen vi har på lokale råvarer i kraftkommunen Suldal. På kurset får du også se hvor Suldalsskinka produseres og spise utelunsj på bål.

Energihotellet ligger cirka to timers biltur fra Haugesund og tre timer fra Stavanger. Hotellet tilbyr 14 tomannsrom (28 senger).

Programmet

20.-22. Mars - "Kortreist mat i kraftfulle omgivelser" Energihotellet, Nesflaten med Frode SelvaagDag 1: Ankomst, innsjekk og første kjøkkenverksted. Selvlaget middagDag 2: Frokost og tur med snøscooter til tørkeloftet på 650 moh. for å se Suldalskinkeproduksjon. Utelunsj på bål. Ettermiddag med badstu og/eller vedfyrt badestamp før andre kjøkkenverksted. Råvarer: Sterlingkveite, Suldalsskinke, Fjellørret, Anguskjøtt m.m. Festaften Dag 3: Frokost/brunsj og utsjekk.

Du kan få mer informasjon og helgekurset ved å kontakte daglig leder for Energihotellet, Olav Lindseth, eller gå inn på Energihotellets hjemmeside.

Du finner også mer informasjon om kurset på: http://www.gladmatavis.no/

Spesielt hotell

"

Hotellet har en gjennomført modernistisk og enkel stil, helt fritt for malerier på veggene. Mari Smørgrav har stått for den totale utformingen, etter oppdrag fra firmaet Helen & Hard (Siv Helen Stangeland og Reinhard Kropf).

I tillegg har en rekke kunstnere av forskjellig slag fått lov til å utfolde seg, både i møterommene og i det store oppholdsrommet, der du kan nye utsikten mot Suldalsvatnet - og en gedigen kraftstasjon.Energihotellet holder nemlig hus i et gammelt Hydrobygg på Nesflaten, med et kraftanlegg som nærmeste nabo.

Firkantet

Bygningen med sin flate og firkantede stil og praktiske formløsning, ble tegnet av Geir Grung, og sto ferdig i 1967.

Den firkantede stilen går også igjen i den mobile resepsjonen, som trolig er av landets mest spesielle. Den er rett og slett bygd av papp og papir med sju lag av epoxy, og det er nederlandske Marlie Muel som står bak.

Som gjest legger du også merke til de spesielle lampene, utviklet av Helen & Hard. Du finner dem både i salongen og på soverommene. Lamper med mange forskjellige pærer.

Powered by Labrador CMS