Vega2

Nord-Norge topper gjestedøgnsatistikken

Mens resten av landet opplever nedgang i antall gjestedøgn, er trenden motsatt i den nordligste landsdelen. Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå for august viser en vekst på hele 4,5 prosent totalt i Nord-Norge, mens Norge i snitt hadde en nedgang på 3,2 prosent.

Publisert

Fra Vega på Helgeland. (Foto: Morten Holt)

Det er ”himmelblålandet” som topper overnattingsstatistikken i nord. Nordland med Helgelandskysten hadde i august en vekst på nesten 10 prosent, mens tallene for Troms viser en liten vekst på 1 prosent. Samtidig opplever Finnmark tilsvarende nedgang på 1 prosent.

Les om den positive utviklingen på Galeasen Hotell i Brønnøysund

Les om Jon Agas nye kokebok; Jon Agas smak av Vega, her

– Hyggelige tall

– Det er veldig hyggelig å se at vi i august har en vekst i Nord-Norge på antall gjestedøgn, i motsetning til hele landet, som har en nedgang, sier regiondirektør i NHO Reiseliv Nord-Norge. Imidlertid har Finnmark en svakere utvikling, Geir Solheim, og legger til.

"

Rorbuer på Vega på Helgeland. (Foto: Morten Holt)

– Men Finnmark er det fylket som ligger lengst unna både de norske og internasjonale markedene – med unntak av nabolandene sine, sier han.

Internasjonal satsing

Det er fortsatt norske gjester som drar opp statistikken i Nord-Norge. Allikevel peker tallene oppover når det gjelder besøk fra utlandet. Veksten i utenlandske gjestedøgn var på 1,5 prosent i sensommermåneden, mens norske gjestedøgn på nordnorske hotell var hele 6,2 prosent.

Regiondirektør, Solheim har sterk tro på at NordNorsk Reiseliv AS skal styrke trenden blant utenlandske turister.

Bedring i sikte

– Vi ser tendenser til at den finansielle situasjonen bedrer seg, men å rette opp svikten fra utlandet trengs økte ressurser, stert søkelys på markedsføring av hele landsdelen, og samordning nasjonalt og regionalt, mener regiondirektøren.

– Det er nettopp dette NordNorsk Reiseliv AS skal bidra til, sier han.

Les om Galeasen Hotell i Brønnøysund i Horeca nummer 5 2009.

Les om Vega Havhotell på Vega i Horeca nummer 6 2009

Bli abonnent på Horeca nå

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS