Radisson Blu Logo

Radisson SAS er blitt til Radisson Blu

Radisson SAS er historie. Nå heter det Radisson Blu. Navneskiftet symboliserer et skifte i Radissons historie, og markerer en naturlig avslutning av samarbeidet med SAS., heter det i en melding fra Rezidor.

Publisert

- Det er med stolthet vi heiser Radisson Blu flagget. Etter et suksessfullt samarbeid med SAS ser vi frem til å fortsette ferden på egen hånd, forteller Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group.

I Norge driver Rezidor hotellkjedene Radisson Blu og Park Inn.

Det nye navnet ble lansert i dag, med brask og bram under åpningen av det nye flyplasshotellet i Zürich i Sveits.

Hotellet er først ute med å ta i bruk nytt navn: Radisson Blu Hotell, Zürich Airport.

Ny logo på alle innen 2010

SAS-hotellene, som de på folkemunne blir kalt, skal gradvis og smidig oppdateres med nytt navn og logo. Håpet er at de etter hvert skal bli Blu-hotellene på folkemunne.

Innen begynnelsen av året 2010 skal navnet Radisson Blu pryde samtlige hoteller på verdensbasis. Hotellene i Norge vil være de siste som endres.

- I Norge står SAS-navnet særlig sterkt. Nettopp derfor skal vi la våre kunder få tid til å venne seg til det nye navnet, forteller Christiane Reiter, kommunikasjonsdirektør i Rezidor Hotel Group.

Ivaretar Radissons identitet

Navnet Blu var opprinnelig en arbeidstittel, men ble raskt et naturlig valg i Rezidors jakt på nytt navn.

-Navnet Blu er enkelt og kort, og forsterker Radissons identitet. Dessuten ivaretar vi den grafiske "blue box" som har blitt et gjenkjennelig symbol på Radisson, forteller Reiter.

Radisson Blu - historie

1960: The Royal Copenhagen, verdens første designhotell, åpner i Danmark. Hotellet er designet av den kjente designeren Arne Jacobsen for SAS International Hotels - en hotellgruppe under SAS. Hotellet får anerkjennelse for sin banebrytende arkitektur.

1994: SAS International Hotels inngår samarbeid med Radisson i Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA). Radisson SAS er en av verdens første samarbeidende merkevarer

2000: Radisson SAS passerer 100 hotell.

2002: Lansering av Rezidor SAS Hospitality: et nytt navn som representerer utviklingen av en større hotellportefølje der Rezidor SAS er morselskapet og Radisson SAS er den viktigste merkevaren.

Tidlig 2006: Radisson SAS suksesshistorie bekreftes. Radisson SAS etablerer seg i en egen klasse i det øvre hotellsegmentet, med fokus på livsstil og design. Radisson SAS har mer enn 150 eiendommer i over 40 land rundt om i EMEA.

Sent 2006: Rezidor SAS skifter navn til The Rezidor Hotel Group, og noteres på Stockholm børs. SAS går ut av eiersiden.

2008: The Rezidor Hotel Group har over 360 hoteller i sin portefølje, fordelt over fem meget forskjellige merkenavn i ulike segmenter. Hotellgruppen opererer i 55 land. Radisson SAS anerkjennes som hotellbransjens stigende stjerne i det øvre hotellsegmentet.

Februar 2009: Radisson SAS endrer navn til Radisson Blu. Nyheten lanseres ved åpningen av det siste hotellet i Rezidors portefølje: The Radisson Blu Zürich Airport.

Powered by Labrador CMS