Sodexo Logo

Sodexo kjøper Sigma Eiendomsservice

Sodexo AS kjøpte den 18. desember 2008 ytterligere aksjer i Sigma Eiendomsservice AS, ogeier med dette 93 prosent av selskapet. De resterende sju prosent av aksjene eies fortsatt av ledelsen i Sigma.

Publisert

Sodexo og Sigma har samarbeidet i lengre tid, og Sigma har ansvaret for renholdet på en rekke av Sodexos kontrakter. I mars 2008 kjøpte Sodexo 50 prosent av aksjene i Sigma med en opsjon på å kjøpe de resterende aksjene.

Videreføre utviklingen

Sodexo ønsker å videreføre den flotte utviklingen Sigma har hatt igjennom flere år. Sigma vil i fremtiden bli profilert som "Sigma - a Sodexo company", men vil fortsatt bestå som en juridisk enhet. Sigma vil inngå som et datterselskap av Sodexo AS. Det vil ikke bli endringer i den daglige driften og nåværende ledelse i Sigma vil fortsette.

- Sodexo har en ambisjon om å vokse innenfor Facility Management, og dette oppkjøpet er et viktig ledd i denne satsingen. Bedrifter etterspør flere tjenester fra én leverandør, og samlet vil Sodexo/Sigma nå kunne tilby effektive og skreddersydde løsninger som omfatter enda flere tjenester enn tidligere. Med den kompetanse og erfaring selskapene har i dag, kan vi nå tilby våre kunder et bredt spekter av tjenester, heter det i en pressemelding.

Sigma

Sigma Eiendomsservice AS er en leverandør av renholdstjenester, vaktmestertjenester og andreskreddersydde FM løsninger tilpasset sine kunder. Sigma ble etablert i 2002 av Per Lundemo.

Selskapet omsetter p.t. for ca. 70 millioner, og har 160 ansatte.

Sigma har avdelingskontorer i Bergen, Stavanger, Trondheim, og hovedkontoret er på Haslevangen (Økern) i Oslo.

Sodexo

Sodexo er et av verdens ledende servicekonsern med 355 000 ansatte i 80 land, og en omsetning på ca. 120 milliarder norske kroner. Sodexo AS har mange års erfaring med drift av personalrestauranter, og har opp igjennom årene utvidet tilbudet av tjenester for å møtetterspørselen fra kundene.

I dag har Sodexo i overkant av 120 kontrakter som omfatter drift av personalrestauranter og andre servicetjenester som resepsjon- og sentralbord samt enklere vaktmestertjenester. I samarbeid med søsterselskapet Abra Servicesystem AS leveres også automater for varm og kald drikke og enkle måltider.

Sodexo, Abra og Sigma har felles hovedkontor på Haslevangen (Økern) i Oslo. Samlet har selskapene en omsetning på 530 millioner norske kroner og 710 ansatte.

For eksisterende kunder av Sodexo og Sigma vil det ikke merkes noen annen endring enn forsterket integrering av Sodexos tjenestespekter. For alle kunder vil det åpnes nye muligheter for gode tjenesteløsninger

Pressemelding

Powered by Labrador CMS