Rendalen Øiseth Hotell
Rendalen Øiseth Hotell

Rendalen Øiseth Hotell: Eneste hotellet i Sør-Norges største kommune

Kombinert hotell- og kafeteriadrift fører til gode resultater for Rendalen Øiseth Hotell på Åkrestrømmen.

Publisert

Det eneste hotellet i Sør-Norges største kommune Rendalen har gjennom alle år gått godt økonomisk med driftsmargin på 10 til 15 prosent, mye takket være nøkternhet og utbygging etter lommeboka.

Innehaverne har ikke for enhver pris halset etter større omsetning. De har heller villet ha god avkastning på små volum enn liten eller ingen avkastning på store.

I 2007 omsatte bedriften for 4,2 millioner kroner, og hadde en driftsmargin på 13,1 prosent. Omsetningen er stabil, og vil havne på det samme i 2008.

Daggjestene redder det

- Vi kunne nok aldri ha vist til så gode tall hvis vi ikke hadde hatt kafédriften i tillegg til hotellet. Den har bra besøk i feriene og på sommeren, og legger grunnlaget for halvparten av vår omsetning. Dessuten har vi svært mange daggjester i form av selskaper av alle slag, begravelser, kurs og konferanser og møter med lokale lag og foreninger. Vi er på en måte bygdas samlingssted. Hotelldelen kommer mest som en bonus. Vi har et belegg på 25 til 30 prosent, forklarer daglig leder Ellen Øien Fevik, som gikk læretiden sin på Hotel Continental i Oslo, og kom tilbake til Øiseth i 1975.

Høsten er bra

Sommersesongen er veldig bra for hotellet og kafeteriaen, men i perioder vinterstid er det lite trafikk, også i kafeen.

- Dessuten har vi alltid godt besøk på høsten, fra august til litt ut i oktober. Da kommer frilufts- og jaktfolket, sier hun.

Sør-Norges største kommune huser store områder egnet for jakt, fiske og friluftsliv, spesielt i området rundt mektige Rendalssølen (1755 moh.).

Like ved ligger Storsjøen, kjent for sitt gode fiske, og den sagnomsuste fiskeelva Mistra renner ut i Åkrestrømmen bare noen hundre meter unna hotellet. Den vesle elvebiten Åkrestrømmen er dessuten kjent sitt noe spesielle håvfiske av sik. Det har blant annet endt med en egen sikfestival på stedet, der hotellet selvfølgelig er sentralt i arrangementet. Også grendefestivalen på sommeren samler mye folk på stedet.

Begynte med kafeen

Ellen Øien Fevik har tatt over foreldrenes livsverk.

Reidun (født Sveen) og Per Øien startet det hele på 1950-tallet, og 2008 blir det første driftsåret uten noen av de på plass. Reidun døde i 1999, mens Per døde i november i fjor, 85 år gammel.

Historien strekker seg tilbake til 1953. Reidun Øien startet kafédrift mens mannen Per var i tømmerskogen. De fikk låne noen tusen kroner till oppstarten, og Øiseth ble en realitet.

Det begynte med en hjemmesnekret disk og fire kafébord i boligen de to bodde i. I dag, 55 år senere, huser lokalene kafeteria med 50 spiseplasser, flere møte- og konferanserom knyttet opp mot en stor spisesal, resepsjon med oppholdsrom, peisestue, storkjøkken og 28 hotellrom. Hotellet drifter også turistkontoret for Rendalen kommune.

Les mer om Rendalen Øiseth Hotell i Horeca nummer 1 2009.

For å bestille abonnement på Horeca klikk her, ønsker du å kjøpe denne utgaven av Horeca kan dette gjøres her.
"
Powered by Labrador CMS