Stavanger1 nett

20 nasjoner på Gladmat 2009

Over 20 nasjoner er representert når Nordens største matfestival, Gladmat, dras i gang for 10. gang onsdag denne uka. Det er også rekordmange utstillere på årets festival i Vågen i Stavanger. Gladmat arrangeres fra 22. til 25. juli.

Publisert

Gladmat arrangeres i Vågen i Stavanger, midt i bildet. (Foto: Morten Holt)

- Du kan smake pakistansk bryllupsmat, etiopisk gastronomi, franske snegler eller asiatiske retter, blant mye mer. Vi setter stor pris på å servere internasjonale retter og norske spesialiteter i god blanding, sier Gladmat-sjef Heidi Netland Berge.

Vintelt på Gladmat

En av mange nyheter på Gladmat denne sommeren er et vintelt.

"Er du glad i mat, er du gjerne også glad i vin. Nytt av året er Gladmats eget vintelt, der gjestene på matfestivalen kan få smake forskjellige viner. Dessuten kan folk få anledning til å kjøpe smaksprøver og ikke

minst å lære mer om vin fra ulike distrikter og land. Tanken er at vininteresserte kan treffe likesinnede på Gladmat", skrives det på gladmatavis.no

Gladmat-historikk

Gladmat oppsto i nettverket Matfylket Rogaland, som så et behov for å formidle noe av det regionen har å by på innen mat og kultur.

Det profesjonelle matfolket skulle sammen med amatørvirksomhet smelte sammen i naturlige og spennende koblinger.

"Vi kan slå fast at Gladmat er Nordens største matfestival og er blitt et knutepunkt og ressurssenter for vår matregion. Engasjementet i regionen er stort hva angår mat og matkvalitet. Nybrottsarbeid innen landbruk og matindustriell utvikling har en viktig arena for å nå ut til næring og forbrukere", heter det på Gladmats hjemmeside.

Formål

Gladmat har som formål å fremme publikums interesse for mat gjennom å arrangere en folkefest hver sommer med mat og kultur i sentrum.

Gladmat skal vise bredden i Matfylket Rogaland fra Sjø og Jord til Bord

Les mer på Gladmats hjemmesider

"
Powered by Labrador CMS