logo_choice

Choice kjøper Nordic Hotels i Stockholm

Choice Hotels Scandinavia fortsetter sin ambisiøse vekststrategi, og kjøper driftsselskapet bak de anerkjente stjernehotellene Nordic Light og Nordic Sea. Med 542 nye rom blir Choice størst i Stockholm, og selskapet har stor tro på videre muligheter for brandet Nordic Hotels.

Publisert

- Når vi i dag kjøper Nordic Hotels er det et resultat av vår langsiktige vekststrategi i Skandinavia. Stockholm er ett av våre aller viktigste markeder, og Nordic-hotellene har en unik posisjon som også strekker seg utenfor byen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia, og fortsetter:

- Det gir oss fleksibilitet i videre Skandinavisk satsning. Vi opplever alle tøffe tider i hotellbransjen, men i Choice har vi finansiell tyngde til å se på muligheter med en betydelig lengre tidshorisont. I Nordic har vi funnet mange av de mulighetene. Nå ser vi frem til å bygge videre på det Ejnar Söder og Hans Mellström har etablert,

Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel

Nordic har siden 2001 drevet Nordic Sea Hotel, Absolut Icebar Stockholm og Nordic Light Hotel på Vasagatan i Stockholm.

Til sammen har hotellene 542 rom. Nordic Light Hotel er medlem av Design Hotels. Nordic eies frem til i dag 60 prosent gjennom Ejnar Söders selskaper, og 40 prosent gjennom Hans Mellströms selskap Viamare Invest. Söder har over 60 års erfaring fra hotellbransjen.

- Både Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel er suksesshistorier siden dag en, og det har vært en spennende og morsom reise. Nå skriver vi snart 10 år og det er på tide at noen andre tar over, sier Ejnar Söder og Hans Mellström.

Størst i Stockholm

Med til sammen 542 nye rom på hotellene Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel, blir Choice Hotels Scandinavia den største hotellkjeden i Stockholm, med den beste dekningen av byen.

Kjeden har allerede Stockholms to største hoteller, Clarion Hotel og Clarion Hotel Sign med henholdsvis 532 og 558 rom. I løpet av de neste årene planlegger Choice å åpne Quality Solna Nationalarena og Clarion Airport Hotel Arlanda.

Nordic-hotellene vil beholde brandet Nordic og drives videre av Choice Hotels. Selve overtakelsen vil skje snarlig, sammen med utvikling av detaljer for videre drift og satsning.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS