Sjusjøen Høyfjellshotell
Sjusjøen Høyfjellshotell

Dæhlie og Skinstad har kjøpt Sjusjøen Høyfjellshotell

Sjusjøen Høyfjellshotell er solgt for 5,5 millioner kroner, mens Vertshuset Fjellheimen, Fjellheimen hytter og leiligheter samt Sommerland er solgt for 12,5 millioner kroner. Det er Sjusjøen Utvikling AS, som blant annet eies av Bjørn Dæhlie og Åge Skinstad, som har kjøpt hotellet. Tidligere eier Klaus Lien gikk konkurs tidligere i sommer.

Publisert

Sjusjøen Høyfjellshotell er solgt.

Foreløpig er det fortsatt uvisst om Sjusjøen Utvikling AS skal drive med hotellvirksomhet, eller om selskapet har andre planer for bygningen.

Dæhlie og Skinstad

Sjusjøen Utvikling er samme firma som kjøpte opp og bygger leiligheter på Sjusjøen Fjellstue og bygde Fjellblikk.

Firmaet holder til på Gjøvik. Syljuåsen Oppland eier 64 prosent av aksjene gjennom firmaet Gjøvik eiendom. Utover det innehar Sisa invest (som eies av Bjørn Dæhlie), Åge Skinstad og Brede Kjeldsberg alle 12 prosent av aksjene. Sjusjøen Utvikling hadde nesten 10,5 millioner i overskudd i 2007, men gikk i fjor med vel 350 000 i underskudd.

Usikkert om hva som skjer

Daglig leder i firmaet Anders Elje forteller at det er altfor tidlig å si noe om hva de ønsker å gjøre med høyfjellshotellet.

– Nei, det kommer litt brått. Vi har lagt inn bud som ser ut til å bli akseptert. Dette har gått raskt, og noe planer for videre drift er det vanskelig for meg å si noe om.

Han har ingen spesiell kommentar til budet på 5,5 millioner, som mange mener er lavt. – Vi har lagt inn bud i forhold til den verdien vi mener er riktig, uttaler han til Hamar Dagblad.

DnB NOR hadde et pantekrav på cirka 10 millioner kroner i Sjusjøen Høyfjellshotell.

Salget av Storhotellet og Fjellheimen gir åtte millioner kroner mer, noe som betyr at overskuddet går tilbake til boet i Sjusjøen Høyfjellshotell AS, skriver avisene.

"
Powered by Labrador CMS