Durban Sør-Afrika
Durban Sør-Afrika

De farligste reisemålene

Durban i Sør-Afrika regnet som det aller farligste stedet å reise på ferie til, ifølge reisevurderingssiden Zoover. Du finner dessuten to av de verstingene i Venezuela. Mange turister havner i farlige og ubehagelige situasjoner. Her er stedene du bør skygge unna.

Publisert

Durban i Sør-Afrika kan virke idyllisk, men det lurer farer. Byen regnes som verdens farligste reisemål.

Det er kjent at flere steder i Sør-Afrika ikke er helt sikre, men også Rio de Janeiro i Brasil blir rangert høyt på listen. At Nairobi i Kenya er på listen er ikke like overraskende.

Barcelona

Ingen europeiske steder er på listen, men der kunne kanskje Barcelona ha vært. Her skjer det ofte overfall og ran, og det kan like godt skje i byens kanskje mest kjente gate, La Rambla.

Og vær ikke alltid like sikker på at politiet griper inn selv om de ser hva som skjer.

I Sør-Afrika er Venezuelas hovedstad Caracas nummer fem på listen. I nabolandets hovedstad Bogota er det ikke mye sikrere…

De fem verste

Her er listen over de fem verstingene, ifølge Zoover:

1) Durban i Sør-Afrika

Visse steder i Sør-Afrika kan ikke garantere for en persons sikkerhet. Spesielt er dette tilfellet i havnebyen Durban, som er veldig negativt

Rio de Janeiro er et populært reisemål, også blant nordmenn. Men roter du deg inn i bakgatene, bør du være observant.

beryktet. A. Dijkhzuizen skrev følgende advarsel: “Vær forsiktig, ikke bare hopp inn i en taxi. Du kan bli overfalt, ranet, osv. taxi- og bussjåfører blir drept regelmessig, samt også passasjerer.”

2) Rio de Janeiro i Brasil

Denne søramerikanske storbyen er kjent for sin høye forekomst av kriminalitet og korrupsjon. Grunnen til at Jeroen van den Bos ikke kommer til å reise tilbake til Rio de Janeiro, er ifølge hans egne ord:

“Ved første øyekast ser det ut som en vakker by, men i virkeligheten er den forurenset, og vi ble ranet med pistol og frarøvet penger, solbriller og

Nairobi i Kenya er blant verdens farligste hovedsteder.

joggesko i Ipanema. Politiet fikk oss heller ikke til å føle oss bedre eller tryggere.

3) Nairobi i Kenya

I Kenyas hovedstad er det stor forskjell mellom fattig og rik. Flyplassen i Nairobi regnes for øvrig også som en av verdens verste.

Bert har dette å si: “Kenya og hovedstaden Nairobi er vakker, men forferdelig belastet av kriminalitet.

Idyllisk på stranden på Isla Margarita, men stedet blir stadig farligere og farligere, ifølge Zoover.

Sørg for at du tar en taxi om natten, eller bli eskortert hvis du må gå ut. Uten å ta slike sikkerhetsforbehold kan det gå riktig galt.”

4) Playa el Agua på Isla Margarita, Venezuela

Dette populære kystreisemålet blir stadig mer usikkert.

“Det føltes veldig farlig der, vi kunne ikke engang forlate området vårt! Flere mennesker ble ranet, og da mener jeg ranet med en pistol mot hodet.”

Dette ifølge Wendy som tilbrakte ferien der.

Hovedstaden i Venezuela, Caracas, er blant verdens farligste reisemål. Byen preges av stor fattigdom, noe som fører til høy kriminalitet.

5) Caracas i Venezuela

I Venezuelas hovedstad er fattigdom dessverre en årsak til mye kriminalitet.

Tonny Oosterwaal opplevde dette: “Jeg ble ranet med pistol, og min kone ble så redd at hun besvimte,” skrev han på Zoover.

Gå inn på www.zoover.no for flere uavhengige reisevurderinger.

Deler av pressemelding

"
Powered by Labrador CMS