Tallinn
Tallinn

Frister nordmenn med Estland

Estlands Turistbyrå har startet en markedsføringskampanje i Norge for å invitere norske turister som er interessert i kultur og spa til å tilbringe en førjulsweekend i Estland. I 2008 overnattet det 47 240 norske turister i estiske overnattingssteder.

Publisert

Tallinn er hovedstaden i Estland.

– Temaet for denne kampanjen er Byferie, og målet er å vekke nordmenns interesse for Estland som ferieland, samt øke antall besøk på vår nettside visitestonia.com, sier direktøren for Senter for turistutvikling

Restaurant Stenhus i gamlebyen i Tallinn er en mye besøkt restaurant blant norske turister.

ved Enterprise Estonia /Stiftelsen Estlands næringslivsutvikling/ Tarmo Mutso i en pressemelding.

– Vi kan friste med spaferie og spennende kulturopplevelser, og dette sammen med Tallins gode restauranter og rike historie vil kunne appellere til reisevante nordmenn. Estlands andre større byer, som for eksempel Tartu og Pärnu er også verdt et besøk. Estland er et meget rimelig ferieland, ligger geografisk nær Norge, og alt finnes innen rekkevidde.

Norske turister skal kapres

Tarmo Mutso fortalte at på grunn av felles historie og gode forbindelser er Estland blitt et vanlig turistmål for finner og svensker. Nå er det nordmenns tur.

– Oslo ligger like nær Tallin som for eksempel Gøteborg eller Rovaniemi, og under kampanjen har nordmenn mulighet til å benytte seg av supergunstig direkte flyrute mellom Oslo og Tallinn. Tallinn er blitt valgt til Europas kulturhovedstad i 2011, noe som er verdt å nevne.

Nesten 50 000 nordmenn

Hotellet Clarion Tallinn.

I 2008 overnattet det 47 240 norske turister i estiske overnattingssteder, og med det lå norske turister på sjette plass blant utenlandske turister. Mens antallet norske turister i Estland økte betydelig fra år til år til og med 2007, gikk antallet ned i 2008 og 2009, både på grunn av færre direktefly og den generelle økonomiske situasjon. Tretten prosent av den voksne norske befolkningen har besøkt Estland.

Les mer på www.visitestonia.com

På denne nettsiden finnes det 48 spesialtilbud fra overnattingssteder, spa og spisesteder i Tallinn, Tartu og Pärnu.

Kampanjen Byferie pågår til 20. november i Norge.

"
Powered by Labrador CMS