Xiang Xu Operahuset Argent1 nett
Xiang Xu Operahuset Argent1 nett

Fursetgruppen drifter restaurant på EXPO Shanghai

Fursetgruppen har vunnet konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO Shanghai i 2010. Her forventes det mer enn 70 millioner besøkende, og det beste av Norge skal vises frem. Den store utstillingen pågår fra 1. mai til 31. oktober 2010.

Publisert

Gjøran Sæther i Fursetgruppen.

Å få tilslag på prestisjeoppdraget EXPO Shanghai 2010 er veldig inspirerende. Her skal vi skape gode matopplevelser og fronte det beste av norske råvarer og norsk mat, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Driver anerkjente spisesteder

Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som driver Ekeberg Restauranten, Operarestaurantene, Restaurant Havsmak og flere andre anerkjente spisesteder i Norge.

Under EXPO 2010 har Norge et areal på 3000 kvadratmeter tilgjengelig for å synliggjøre seg. Restauranten som Fursetgruppen skal drifte er en integrert del av den norske paviljongen. Restauranten kan bespise 80 personer. I tillegg kan det serveres mat i paviljongens business senter til det samme antall gjester.

Norske råvarer i Kina

Prosjektledelsen for EXPO 2010 har vært på jakt etter en restaurant av høy klasse som bruker gode norske råvarer.Kina er et voksende marked for norsk fisk og det viktigste i Asia.

Xiang Xu fra Shanghai jobber for Operarestauranten Argent, og forbereder seg for EXPO Shanghai 2010. (Foto: Lars Opstad)

Det har vært viktig for oss å få med et solid selskap som har godt renommé med norske råvarer og som er engasjert i oppdraget. Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai neste år, sier prosjektdirektør Arild Blixrud i Innovasjon Norge.

Norsk og asiatisk meny

Fursetgruppen vil i løpet av vinteren presentere en meny for verdensutstillingen som er både norsk og asiatisk.

Xiang Xu fra Shanghai jobber for Operarestauranten Argent. (Foto: Lars Opstad)

Assisterende kjøkkensjef på Restauranthuset Operaen, Xiang Xu, er fra Shanghai og skal være med å utvikle konsept og meny. Han ser frem til å invitere til prøvesmaking av EXPO 2010 menyen når den er klar;

Dette er ekstra moro for meg som kan dra nytte av min bakgrunn fra Shanghai og min erfaring med norske råvarer når meny og konsept skal utvikles, sier Xiang Xu

Pressemelding

Powered by Labrador CMS