Oslo skyline nett1

Kappløp om å bli Norges og Nordens største hotell

Det er kappløp om hvilket hotell som skal bli Norges og Nordens største. Nylig varslet Radisson Blu Plaza Hotel at de har planer om å bygge 336 nye rom, noe som vil bety at hotellet får 1009 rom. Nå melder Choice at Clarion Hotel Royal Christiania skal bygges ut, og vil få 850 rom i løpet av fem år. Det foreligger også planer om et giganthotell på Gardermoen med 1024 rom. Per i dag er Gothia Tower Nordens største med 704 rom.

Publisert

Clarion Hotel Royal Christiania (nærmest til venstre) og Radisson Blue Plaza Hotel(glassbygget bak) konkurrerer om å bli Norges og Nordens største hotell. (Foto: Morten Holt)

Petter Stordalen i Choice uttaler:

– I løpet av fem år skal Clarion Hotel Royal Christiania bli Oslos nye flaggskip og Norges største hotell. Det Vital-eide hotellet får 850 rom, nye restauranter og konferansefasiliteter. Nå skal vi bygge et hotell som Oslo kan være stolt av, sier Choice-sjef Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Choice Hotels Scandinavia.

- Tar tak i Oslo

Petter A. Stordalen vil bli størst i Oslo. (Foto: Choice)

– I vår ble vi størst i Stockholm. Nå tar vi et ordentlig tak i Oslo. Med renovering og påbygging av Clarion Hotel Royal Christiania, får vi Norges største og flotteste hotell i 2014. Det er ikke bare et kjempeløft for Choice og for hotellet, men også for Oslo sentrum. Vi vil bygge et hotell som byen kan være stolt av, og som blir en møteplass også for byens borgere, sier Stordalen.

Så spørs det da hvilket av de to Oslo-hotellene som blir først ferdig. Plaza er avhengig av et ja fra Oslo kommune før planene iverksettes.

Les også: Plaza vil bli Nordens største igjen

Clarion Hotel Royal Christiania eies av Vital Forsikring ASA, som skal stå for utbyggingen gjennom datterselskapet Vital Eiendom.

Rammen for renoveringen av hotellet slik det er i dag er på 350 millioner kroner, og entreprenørselskapet Skanska er engasjert til å gjennomføre første del.

850 rom i 2014

"

Clarion Hotel Royal Christiania ligger sentralt i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Clarion Hotel Royal Christiania sto ferdig til OL i 1952.

Etter flere om- og utbygginger har hotellet i dag totalt 508 rom. I oktober starter første byggetrinn, med en totalrenovering og utbygging av hotellets eldste del. 191 nyrenoverte rom vil være klare for nye gjester i god tid til ski-VM i 2011. Deretter starter renoveringen av resterende del av hotellet, og prosessen med utvidelsen av hotellet.

Les også: Frivillig når Oslo arrangerer ski-VM 2011?

I 2014 skal Norges største hotell stå klart med om lag 850 rom, en konferansesal med plass til 1200 personer i plenum, samt flere andre møteplasser for både hotellets gjester og byens befolkning.

Skandinavias største avtale

Vital Forsikring er eier av bygget og har nylig inngått en ny 20 års leieavtale med Choice Hotels Scandinavia. Avtalen blir den største i Skandinavia med en total verdi på to milliarder norske kroner.

"

Clarion Hotel Royal Christiania vil bli Norges største hotell.

Vital Forsikring eier 12 av Choice sine 165 hoteller, inkludert Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel i Stockholm.

– Gjennom denne kontrakten har vi styrket vårt langsiktige samarbeid med Choice, og vi skal sammen utvikle dette til et fantastisk hotell med byens beste beliggenhet, sier adm. dir Tom Rathke i Vital Forsikring ASA.

– Vital satser offensivt innenfor eiendom, og vi er trygge på at prosjektene vi skal gjennomføre på Royal Christiania vil forsterke hotellets posisjon og føre til lønnsom vekst, både for Choice og Vital, i årene som kommer, sier Tom Rathke videre.

Enda større på Gardermoen?

Det er også blitt kjent at den tidligere bensinpistolgründeren Stein Alver vil bygge Nordens største hotell på Gardermoen – til svimlende 1,8 milliarder kroner.

Det foreligger planer om et hotell på 95 000 kvadratmeter med totalt 1024 rom, som i såfall vil bli Norges og Nordens største.

Det skriver Finansavisen. Planene er presentert for Hovedutvalget for overordnet planlegging i Ullensaker kommune.

– Jeg har jobbet med hotellplanene i over ett år. Hotellene vil ligge perfekt i forhold til den nye tredje rullebanen, sier Alvern til avisen.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS