Arets grovis
Arets grovis

Kjemper om Årets grovis

Fredag 16. oktober markeres Verdens Brøddag på Youngstorget i Oslo. Bakere fra hele landet kniver om å gå til topps i årets bakekonkurranser. Verdens brøddag feires på samme dag som FNs internasjonale Matvaredag, og har blitt markert i Norge siden 2004. I forbindelse med arrangementet kjemper bakere fra hele landet om gullmedalje i kategoriene ”Norges beste brød” og ”Årets grovis”.

Publisert

Yrkesbaker Frank Wulff fra Ultra Stovner med et 2,5 kilo tungt steinovnsbakt partybrød. – Brøddagen gir Ultra muligheten til å vise at kjeden er enestående på ferskt butikkbakt brød, sier han. (Foto: Ultra)

– Vi har over 30 faglærte bakere med høy kunnskap og sterk fagkompetanse. Derfor er det klart at vi ønsker å vinne prisene for både Norges mest smakfulle brød og årets grovis, opplyser Robert Fjeld som er kategoriansvarlig for brød i Ultra. Sistnevnte pris skal deles ut til en bakevare som inneholder mer sammalt mel og hele korn enn det du vanligvis finner i brøddisken.

Prestisjefulle priser

Yrkesbaker Erlend Volden fra Ultra Lørenskog har prøvebakt, øvd og justert resepter i hele høst. Nå er han klar til dyst i kategorien Årets grovis.

– Det har gått med en del treningstimer før og etter arbeid. Jeg har stått opp tidlig og gått hjem sent de siste månedene, men nå har jeg funnet en oppskrift som forhåpentligvis sikrer førsteplassen, forteller Volden.

Gode fagbakere

Bakerkollega Frank Wulff fra Ultra Stovner er butikkjedens representant i konkurransen om Norges beste brød. Han konkurrerer med et butikkbakt helgebrød.

– Det ligger mye prestisje i å vinne en slik konkurranse, og Ultrabakeriet har store ambisjoner. Vi bruker mye penger på fagfolk, og dette er en god anledning til å vise at vi er en seriøs bedrift med gode fagbakere, sier han.

Satser grovt

I konkurransen om Årets grovis er temaet i år dessertkake. Volden fra Ultra Lørenskog forteller at han stiller godt forberedt.

– Det blir svært spennende. Men jeg har forberedt meg svært godt, sier yrkesbakeren, og røper at han har kommer til å satse på en viss andel bygg og havre i sitt bidrag. – Disse korntypene er rike på næringsstoffer og gir mye grovhet, sier han.

Volden forteller at han baker mye hjemme, og han har god erfaring med grovere varianter av bakst som vanligvis ikke er grov. – Jeg har helt klart tatt med denne tankegangen inn i konkurransen, sier han.

2,5 kilos partybrød

I tillegg til konkurransene vil publikum få mulighet til å smake og kjøpe brød, smøre dagens matpakke, samt spise Ultras velkjente, tradisjonsrike og populære lapper.

– Vi kommer også til å ha en stand der vi viser fram et utvalg av partybrød på opptil 2,5 kilo, og byr på gratis smaksprøver til alle. Disse steinovnsbakte brødene er perfekt tilbehør når du vil servere gjestene noe spesielt, sier Robert Fjeld i Ultra. Det blir også salg av brød og Ultras lapper på standen. Han opplyser at inntektene fra salget går uavkortet til Redd Barna.

Pressenytt

"
Powered by Labrador CMS