Eivind Schøyen Refsnes
Eivind Schøyen Refsnes

Kunst i alle former på Refsnes

Frem til nå har Edvard Munchs I Blå Kjole bare hatt sin plass på veggen i Restaurant Munch på Refsnes Gods. Nå får gjestene nærmere befatning med kunstverket. Det skal nemlig pryde dekketallerkenene i restauranten.

Publisert

Hotelldirektør på Refsnes Gods, Eivind Schøyen, med den nye dekketallerkenen. I bakgrunnen det originale Munch-bildet. (Foto: Morten Holt)

Refsnes Gods har i samarbeid med Figgjo utviklet de nye tallerkenene, der kvinnen i den blå kjolen har fått sin plass på den venstre siden av tallerkenen.

- Vi er kunsthotellet fremfor noe i Norge, og ønsker å utvikle dette enda mer. Hvorfor ikke tilby et annerledes servise, som viser at vi virkelig er et hotell som ønsker å vise våre gjester kunst. Vi ønsker rett og slett å rendyrke konseptet, sier hotelldirektør Eivind K. Schøyen.

Edvard Munch (1863 - 1944) laget akvarellen I blå kjole omkring 1920. Modellen er Frøydis Mjølstad, som satt modell for Munch en rekke ganger.

Kunsthotellet på Jeløya

Flere hoteller i Norge presenterer kunst for sine gjester. På Refsnes Gods på Jeløya finner du den aller største samlingen.

Ny dekketallerken på Refsnes Gods med Munch-motivet Den blå kjole. (Foto: Morten Holt)

Det er også gitt ut en egen bok om Refsnes Gods (Hotell Refsnes Gods), der også alle de forskjellige kunstverkene, som pryder både fellesarealer og rom, er behørig omtalt og beskrevet.

50 - 100 millioner kroner

- Vi har 400 kunstverk av 90 norske og utenlandske kunstnere. Og vi har ekte vare på veggene, ikke kopier, presiserer Schøyen. Schøyen anslår den totale verdien til et sted mellom 50 og 100 millioner kroner.

Eier Widar Salbuvik har gått i bresjen for innsamlingen i lang tid. Det har vært en bevisst satsing på akkurat dette temaet på Jeløya.

Fra Warhol til Weidemann

Refsnes Gods. (Foto: Morten Holt)

Blant de utenlandske kunstnerne som preger veggene på hotellet, er kanskje Andy Warhol den aller mest kjente. Silketrykket Eva Mudocci henger i garderoben utenfor restauranten. Baren på hotellet er innredet rundt danske Lise Malinowskis bilder.

Blant norske kunstnere har Jakob Weidemann, Håkon Bleken, Frans Widerberg og Therese Nordtvedt, for å nevne noen, fått sine egne suiter. En rekke andre kjente norske og utenlandske kunstnere, som blant andre Per Ung, har fått sine egne rom der verkene henger.

Som Edvard Munch har fått sin restaurant.

Og nå også sin egen dekketallerken.

Les hele saken i Horeca nummer 3 2009

Du kan abonnere på Horeca her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS