Maltidets-Hus-lavoppløst

Måltidets Hus fyller matfatet

Med en symbolsk seremoni åpnet mandag fiskeri- og kystminister Helga Pedersen Måltidets Hus, Norges nye, nasjonale forskningssenter for industriell gastronomi.

Publisert

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen utpeker Ingrid Espelid Hovig til ambassadør for lidenskap.

Måltidets Hus bygger på fire kunnskapspilarer som skal videreutvikles for å styrke den norske mat- og måltidsnæringen: gastronomi, vitenskap, industri og lidenskap. Ved åpningen utnevnte statsråden fire ambassadører, en for hvert av kunnskapsområdene. De fire plasserte hvert sitt produkt på et fat, som symbolsk ble ført inn i huset av to unge medarbeidere, en kokk og en forsker. Med det erklærte statsråd Helga Pedersen Måltidets Hus for åpnet.

Lidenskap og persille

Einar Risvik, forskningsdirektør i Nofima Mat, og Stein Øiom, visekonsernsjef i Tine BA ble utnevnt til ambassadører for henholdsvis vitenskap og industri, mens Harald Osa, Stiftelsen Norsk Matkultur, skal representere den gastronomiske kunnskapen. Ambassadør for lidenskap ble Ingrid Espelid Hovig. Alle kjenner Ingrid og hennes entusiastiske formidling av matglede til flere generasjoner nordmenn, og ingenting var mer naturlig enn at Ingrids velkjente persilledusk fikk plass på det norske matfatet – som prikken over i-en. Den nyslåtte ambasadøren skapte på stående fot et nytt slagord: Lidenskap og persille.

– Byggverket er kompetanse

Måltidets Hus i Stavanger. (Foto: Ipark)

– Ved å samle våre krefter i samme hus, oppstår ny kunnskap, uttalte Helge Bergslien, administrerende direktør i Nofima Norconserv AS under åpningsseremonien. Historien om huset går femten år tilbake, da Fagforum for mat og drikke lanserte ideen om en felles faglig arena for ernæringsbaserte kunnskap, forskning og næringsbedrifter.

Siden har Helge Bergslien brent for at Måltidets Hus skulle realiseres, og endelig kan han konstatere at drømmen er blitt virkelighet: Måltidets Hus er blitt et levende, kreativt matmiljø på kryss av faggrenser og med kokker og forskere side om side. – Det er samlingen av kompetanse som er selve byggverket, sier han. Og ut av kompetansen, skal det spire og gro.

Powered by Labrador CMS