Folk Restaurant Folketeateret
Folk Restaurant Folketeateret

Moderne og folkelig i Folk Restaurant

Enkel og lett å like. Moderne, men likevel folkelig. Slik beskriver food and beverage manager Monica Egeberg nye Folk Restaurant i det ombygde Folketeateret i Oslo. Til høsten kommer også hotellet.

Publisert

Folketeateret har gjennomgått en storstilt ombygning som har kostet bortimot en halv milliard kroner, og åpnet 19. mars med musicalen Mamma Mia. På de drøye 25 000 kvadratmeterne er det også blitt plass til sju barområder, to champagnebarer og en restaurant med 275 plasser.

Nye Folk Restaurant i art deco-stil kan ta imot nærmere 300 spisegjester, som tilbys en fast tre-retters sesongmeny. (Foto: Ole Walter Jacobsen)

- Restauranten og barene er en integrert del av hele virksomheten. Vi ønsker å tilby en totalopplevelse, der gjestene starter med en middag i restauranten, for å så å overvære forestillingen og gjerne også avslutte kvelden i huset, sier Monica Egeberg, som er daglig leder for restaurant og barer.

Fast meny

Billettkontoret har i et års tid solgt pakker med musical pluss middag til bedriftsmarkedet, og i den senere tid også til privatmarkedet. Pakken består av en tre retters middag samt billett til musicalen.

Det tilbys en fast meny for hver sesong, der gjestene kan velge mellom kjøtt eller fisk til hovedrett. I tillegg selges vinpakker tilpasset menyen.

Teatersalen har plass til 1400 personer, og målet er at 275 av dem også skal starte teaterkvelden i restauranten. (Restauranten tar selvfølgelig også imot gjester uten teaterbillett såframt det er ledige plasser.) Forestillingen starter kl. 19:30, mens restauranten åpner dørene kl. 16.

Enkelt, men spennende

- I løpet av drøye tre timer skal vi kunne betjene nærmere 300 gjester. En stor utfordring har det derfor vært å utvikle en enkel, men samtidig spennende meny. Dessuten har det naturlig nok vært overordnet at det kan være mat som de aller fleste liker, men som også kan overraske og begeistre, sier hun.

Menyen de landet på var:

Forrett: Tre smaker av sesongens beste råvarer, som består av lakseconfit, marinerte kamskjell og jordskokksuppe med baconcrisp.

Hovedrett: Grillet oksefilet med linseragu, pastinakkrem og potetpancetta, alternativt: Pannestekt uer med polenta og sautert spinat.

Dessert: Sjokoladeganache på karamellisert nøttebunn, servert med en frisk sorbet.

Pakkepris for teaterbillett og middag er 1090 kroner (billetten koster 650 kr).

Vinpakke

- Vi har også laget en vinpakke til en pris av 345 kroner. Den består av ett glass champagne som skal være en kombinert aperitiff og drikke til forretten, to glass rød- eller hvitvin til hovedretten og ett glass dessertvin. Og vi har naturligvis plukket ut viner som matcher maten. Siden åpningen har hver tredje gjest kjøpt vinpakke til måltidet.

Monica Egeberg.

Man kan selvfølgelig også velge viner fra vår rikholdige vinmeny, opplyser hun.

Lounge og barer

I tilknytning til restauranten er det innredet et loungeområde med lave komfortable stoler, ottomaner og en chaiselong. Loungen kan huse 35 gjester. Her kan gjester nyte en drink, aperitiff eller noe annet godt før og etter middagen.

- Etter forestillingen er restauranten åpen for gjester som vil fortsette kvelden i huset. I dempet belysning vil den få et mer nattklubbpreg, og det serveres da drinker, øl, vin og snacks ut i de små timer, forteller Monica Egeberg.

I tillegg til teatergjestene står også restauranten for lunsjservering/fingermat til deltakere ved konferanser som holdes i lokalene, for opptil 350 personer.

Hotell til høsten

Folk Restaurant er plassert på bakkenivå slik at den kan åpnes mot passasjeområdet og skape liv i gjennomgangen. Folketeateret eies av Eiendomsspar, og restauranten er den første selskapet selv drifter.

Til høsten åpner også et hotell i bygningen med 160 rom som tilpasses bygningens art-deco stil. Hotellet skal driftes av Choice Hotels.

Les også: Clarion Collection på Folketeateret

Les hele saken i Horeca nummer 3 2009

"
Powered by Labrador CMS