Petter Beyer Linie Award

Nordisk finale i Linie Award i dag

I dag arrangeres den nordiske finalen av Linie Award, en av det mest prestisjetunge nordiske kokkekonkurransene for unge fremadstormende kokkker. Petter Beyer (26) er Norges deltaker i finalen.

Publisert

Petter Beyer er Norges deltaker i dagens finale i Linie Award. Her etter seieren i den norske finalen fjor høst.

Beyer, som vant den norske finalen på Haga Restaurant på Østerås i fjor høst, arbeider til daglig på Jacobs Apartment i Bergen, og er bosatt i Loddefjord.

De to andre norske finalistene var Raymond Haga Grimstad fra NB Sørensen, Andre Etage i Stavanger og Christopher W. Davidsen fra Statoil på Sola.

Les også: Petter Beyer vant norsk Linie Award

Også NM i kokkekunst

Beyer er for øvrig også blant de 12 som skal kjempe om å vinne NM i kokkekunst 2009 i Ålesund i august i år.

Les også: 12 klare for NM i kokkekunst

Sjømat og akevitt

De andre deltakerne i finalen er Fredrik Andersson fra Hallsnäs Affärsklubb i Sverige, Akseli Herlevi fra Restaurant Strindberg i Finland og Jeppe Graa Rassmussen (Det danske Kokkelandslaget).

"

Akevittekspert Halvor Heuch i Arcus er et selvskrevent jurymedlem. (Foto: Morten Holt)

I finalen skal Beyer og de andre lands konkurrenter sette sammen en meny basert på nordisk sjømat, der Linie Aquavit skal være en ingrediens eller et utmerket drikkefølge.

Juryen

Det er ikke hvem som helst som sitter i juryen i dag, blant finner vi Bocuse d`Or-vinner Geir Skeie, Chef Of The Year i Sverige i 2000, Michael Björklund, den tidligere Linie Award-vinneren,

Mikael Munk, her da han vant Linie Award, sitter denne gangen i juryen. Han arbeider på den anerkjente restauranten Noma i København.

Michael Munk fra anerkjente Noma (tredje beste restauranten i verden i en kåring nylig) i København, Hans Välimäki fra restauranten Chez Dominique i Helsinki (også blant de 50 beste restaurantene i verden) og Arcus` sjefsdestillatør Halvor Heuch i juryen.

Les også: Verdens 100 beste restauranter

Andre priser

Foruten kåringen av vinnerne, blir det også delt ut to andre priser i forbindelse med Linie Award, nemlig Linie`s Prize of Honour og Norways favourite amateur Chef.

Arrangører

Linie Award arrangeres av Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi i Oslo.

"
Powered by Labrador CMS