Nordmann møter Marcel Wanders i hotelldesignernes VM-finale

Mandag 9. november skal verdens beste hotellrom 2009 kåres på en stor galla i New York. I finaleheatet finner vi det svenske designbyrået Stylt, som deltar med innredningen av Lydmar Hotel i Stockholm.

Publisert

Motstanden er så tøff som det går an å få det, nemlig superdesigneren Marcel Wanders med Mondrian Hotel i Miami.

– Å konkurrere mot Wanders er som å møte Usain Bolt i en hundremeterfinale, sier Erik Nissen Johansen, kreativ leder på Stylt i Göteborg.

Overraskelse

I fjor ble Stylt den store overraskelsen i European Hotel Design Awards hvor de vant over inter¬nasjonale tungvektere som designeren Karim Rashid og arkitektene Hertzog & De Meuron. Dette gjorde at bransjen virkelig fikk opp øynene for designbyrået fra Göteborg.

I november får de altså sjansen på nytt. Stylt og Lydmar Hotel er blant de nominerte i de to viktigste konkurransene i verden innen hotelldesign, European Hotel Design Awards (prisutdeling i London 2. november) og Gold Key Awards (prisutdeling i New York 9. november), som er hotellbransjens egen Oscar-galla.

Beste Hotellrom

– Konkurransen i New York er uten tvil størst, og kategorien Beste Hotellrom er høydepunktet. Bare det å få konkurrere sammen med et ikon som Marcel Wanders er en fantastisk anerkjennelse, sier Erik Nissen Johansen, kreativ leder på Stylt i Göteborg.

Kandidatene

Kandidatene i kategorien Årets Hotellrom ved Gold Key Awards er:

* Lydmar Hotel (Stockholm, Sweden) av Stylt Trampoli AB i Göteborg.

* Miraval Guestrooms (Catalina, Arizona) av Clodagh Design (New York).

* Mondrian Miami (Ian Schrager-hotell i Miami Beach, Florida) av Marcel Wanders Studio (Amsterdam).

Verdens mest innflytelsesrike reisemagasin, Condé Nast Traveller, rangerte i vår Lydmar Hotel på sin mye omtalte Hot List. ”Et perfekt post-designet hotell: selvsikkert, avslappet og trygt i seg selv”, skrev magasinet.

Mer om Gold Key Awards her

"
Powered by Labrador CMS