Kjøttdeig

Nordmenn satte kjøttdeigrekord

Nordmenns appetitt på kjøttdeig er rekordstor. Det siste året har forbruket økt med 13 prosent. – Forbruket har økt over lang tid, fordi kjøttdeig er lettvint og passer i mange nye retter. Men veksten siden sommeren i fjor er overraskende høy, sier informasjonssjef Grethe Skundberg i Nortura.

Publisert

Stor appetitt på taco og andre meksikanskinspirerte retter bidrar til å sende forbruket av kjøttdeig til værs. (Foto: Nortura)

Nordmenn spiser nå nær 22 tusen tonn kjøttdeig i løpet av et år. Forbruket er høyest på Vestlandet og i Midt-Norge, mens folk i Oslo og på Østlandet spiser litt mindre enn landsgjennomsnittet.

Ungdomsmat

I gjennomsnitt spiser nordmenn kjøttdeig til middag drøyt én gang i uka. De yngre er helt klart storforbrukerne, ifølge undersøkelsen Norske Spisefakta 2008.

– De som er under 40 år spiser kjøttdeig langt oftere enn de eldre. Seks prosent av oss nordmenn spiser faktisk kjøttdeig tre ganger i uka eller mer, sier seniorkonsulent John Spilling i Synovate, som er ansvarlig for undersøkelsen.

Nye matfavoritter der kjøttdeig er en viktig ingrediens, bidrar til å sende forbruket til værs. Ikke minst gjelder det interessen for taco og andre meksikanskinspirerte retter.

– Tre fjerdedeler av befolkningen spiser taco. En tredjedel spiser slik mat mellom én og tre ganger i måneden, sier Spilling.

Ferdigstekt

Nå går det også an å velge ferdigstekt, krydret og smakstilsatt kjøttdeig i butikken.

– På den måten tar vi det lettvinte ved kjøttdeig et steg videre og gjør det enda enklere å lage god middag, sier Grethe Skundberg i Nortura.

Gilde har nettopp lansert to ferdigstekte varianter. Den ene er en kjøttsaus bolognese til pastaretter. Den andre er gjort klar til bruk i taco.

– Disse ferdigtilbudene dekker to av de største og mest populære bruksområdene for kjøttdeig, sier Grethe Skundberg.

Den ferdig tilberedte kjøttdeigen kommer i aluminiumsskål som kan settes rett i mikrobølgeovnen eller stekeovnen for å varmes opp. Pakningsstørrelsen er 400 gram og er beregnet på tre til fire porsjoner.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS