Grand Hotel Oslo

Obama skal bo på Grand

Alt tyder på at USAs president Barack Obama skal bo på Grand Hotel i Oslo det døgnet han vil oppholde seg i Oslo i forbindelse med Nobel-seremonien fredag 10. desember. Grand Hotel har gjennom mange år hatt et samarbeid med Nobelinstituttet. Her arrangeres Nobel-bankettene, og hotellet har også en egen Nobelsuite. Mange av de tidligere fredsprisvinnerne har overnattet på hotellet i Karl Johans gate.

Publisert

President Barack Obama skal bo på Grand Hotel i forbindelse med Nobelprisutdelingen fredag 10. desember.

Presidentparet er i utgangspunktet invitert av det norske kongeparet til å overnatte på Slottet, men eller alt å dømme er det mer sannsynlig at de kommer til å overnatte på Grand Hotel. Det på grunn av at presidenten er avhengig av et betydelig apparat rundt seg, og det ansees derfor som mer praktisk for presidenten å bo på hotell.

Det vil også være lettere å innkvartere de opptil 30 private gjestene som fredsprisvinnere kan invitere med seg til seremonien til Oslo.

Når Obama og hans stab inntar hotellet må alle andre vike. Presidenten overtar nemlig hele hotellet.

USAs president Barack Obama kommer til Oslo 10. og 11. desember.

Bankett på Grand

Også på kvelden blir Grand Hotel arenaen for det som skjer i Oslo. Da tar Nobelkomiteen imot 250 gjester til årets bankett på Grand Hotel. I tillegg til Michelle og Barack Obama vil både kongeparet, stortingspresident Dag Terje Andersen, statsminister Jens Stoltenberg og en rekke andre celebre gjester være til stede.

Lunsj på slottet

Lunsjen skal inntas på Slottet, der kjøkkensjef Heidi Bjerkan og hennes stab skal servere Kong Harald, Dronning Sonja og det amerikanske presidentparet et måltid.

Klokken 13.00 den 10. desember er det høytidelig prisseremoni og prisoverrekkelse i Oslo rådhus. Det ventes 950 gjester og et stort antall pressefolk fra en rekke land på plass i Oslo. Oslo Rådhus blir også stedet for det tradisjonelle CNN-intervjuet med fredsprisvinneren.

Ett døgn i Oslo

Ifølge de siste tilbakemeldingene fra USA ligger det an til at Barack Obama og førstedamen Michelle lander på Gardermoen om morgenen 10. desember, overnatter i Oslo, og forlater Norge utpå dagen 11. desember, opplyser kilder med detaljkunnskap om fredsprisplanleggingen. Døtrene Sasha og Malia blir trolig hjemme, skriver vg.no

"
Powered by Labrador CMS