Refsnes Gods
Refsnes Gods

Refsnes Gods serverer frokost ute i paviljongen

Refsnes Gods prøver noe helt nytt. I tiden som kommer skal gjestene spise frokosten i Paviljongen ute i hagen - med panoramautsikt ned mot Oslofjorden.

Publisert

- Vi ønsker å utnytte Paviljongen enda bedre. Til nå har vi stort sett tatt den i bruk sommerstid, forteller hotelldirektør Eivind Schøyen, og viser oss den nyrenoverte glassbygningen.

Frokostserveringen på Refsnes Gods skal nå foregå i Paviljongen, nederst til venstre i bildet. (Foto: Morten Holt)

Fremover vil derfor gjestene bli loset ned på varmebelagte heller de få meterne ned til glasshuset nede på plenen mot Oslofjorden.

- Skulle det formodentlig regne, tilbyr vi selvfølgelig paraplyer på hvert eneste rom. Målet er at "reisen" de 25-30 meterne skal være vel verdt, sier Schøyen med et smil.

Et bedre konsept

- Vi tror vi får et bedre konsept med frokost og lunsj her. Vi får helt andre muligheter i forhold til frokostserveringen. Dette frigjør også muligheter i Restaurant Munch, der alt har foregått tidligere. Vi får mye større fleksibilitet i forhold til middager og arrangementer i restauranten, sier hotelldirektøren.

150 kvadratmeter

Hotelldirektør på Refsnes Gods, Eivind Schøyen, i den nye frokostpaviljongen. (Foto: Morten Holt)

Den 150 kvadratmeter store glasshuset i hagen ble i sin tid oppført i forbindelse med et bryllup. Nå har Riise Prosjekt bygd et helt nytt kjøkken - tilpasset den planlagte frokost- og lunsjserveringen som fra nå av vil foregå "utenfor" hotellets fire vegger. Samtidig er det investert i et nytt ventilasjonsanlegg til nærmere 1,5 millioner kroner.

Tanken er å integrere kjøkkenet og frokostkokkene med gjestene. Åpne løsninger sørger for luft. Det topp moderne og åpne kjøkkenet gir også muligheter for matkurs.

Ny logistikk

- Vårt nye frokostopplegg krever en helt annen logistikk enn tidligere, men dette er et spennende prosjekt i et gammelt og ærverdig hotell. Samtidig gir dette oss bedre muligheter for sommer- og lunsjservering sommerstid. Vi har svært mange båtgjester innom, og Paviljongen og dens utservering er da et naturlig møtested, bare noen titall meter fra brygga, forklarer Schøyen.

Frokostomleggingen er bare en av flere nye tiltak på Refsnes Gods etter at Schøyen tok over lederskapet etter Rolf Skodjereite i fjor vinter.

Les hele saken i Horeca nummer 3 2009

Du kan abonnere på Horeca her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS