Sjømat illustrasjon2

Smak av kysten lanseres i Oslo

Norge tilbyr verdens beste sjømat, men er vi stolte av råvarene våre og utnyttes mulighetene på menyene? Smak av Kysten er et nettverk med 34 utvalgte spisesteder som setter sin ære i å ha god sjømat på menyen. 4. juni innlemmes også tre restauranter i Oslo i nettverket.

Publisert

Hummer, kamskjell, reker og scampi på bordet. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Nettverket ble etablert i Hordaland for to år siden, er nå ekspandert til hele Vestlandet, og torsdag 4. juni innlemmes også Oslo med Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant og det nyåpnede Tjuvholmen Sjømagasin.

Ekte sjømatopplevelser, for eksempel med hummer. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Samme dag blir det en presentasjon av den kommende satsingen på prosjektet.

Om Smak av kysten

Norsk Sjømatsenter i Bergen er initiativtaker og driver Smak av Kysten. Senteret har 10 års erfaring i prosjekt- og konseptutvikling innen sjømatnæringen.

Ekte sjømatopplevelser

Smak av Kysten­ har som målsetning å tilføre kunnskap og kompetanse om råvarer fra kystens spiskammer til sine medlems­bedrifter, og dermed bidra til at flere gjester får ekte og gode sjømatopplevelser.

Hvert enkelt spisested i nettverket gir sjømat en æresplass i menyen. Spisestedene velges ut fra deres evne og vilje til å satse på sjømat.

Kompetanseheving

Alle medlemsbedrifter blir sertifisert gjennom et tre dagers kunnskapsprogram. Her skal det settes søkelys på kvalitet, sesong, ernæring, menyutvikling, historiefortelling m.m.

Restaurantledelsen, kjøkkensjefer, kokker og servitører fra medlemsbedriftene skal delta aktivt i programmet.

I tillegg arrangeres det jevnlige kompetansehevende samlinger og seminarer.

Powered by Labrador CMS