Friske rom
Friske rom

Til kamp mot svineinfluensa og annen smittefare

Med dokumentert teknologi går Friske Rom til motangrep på svineinfluensa og annen smitte. Teknologien som benyttes bryter med både kjemisk og biologisk forurensing som inkluderer formaldehyd, virus, bakterier, allergener, støvmidd, soppsporer og også lukt.

Publisert

Øyvind Krogstadmo i Friske Rom.

"Fotoplasmateknologien (Optipura) som benyttes for det kommersielle markedet, har dokumentasjon på sin effekt mot bl.a. E. coli og S. aureus (gule stafylokokker). Når vi vet at E. coli bakterien kan være opp mot 3 micron i størrelse og samtidig vet vi at influensaviruset har en størrelse på ca. 0,1 micron, faller influensavirus inn under kategorien mikrober hvor fotoplasma evner å bryte disse ned. Sannsynlighet for redusert smitte fare er derfor høy", melder Øyvind Krogstadmo hos Friske Rom.

Horecabransjen på banen

I tillegg til at fotoplasma byter ned luftbårne virus og bakterier (gjennom f. eks nysing), fungerer den også mot smitte via berøring og overflater.

Frem til nå er det først og fremst horecabransjen som har anskaffet Optipura men flere bransjer har nå meldt sin interesse, også bedrifter som ønsker å redusere smittefare blant sine ansatte.

Cleanaer

Cleanaer fra Friske Rom. (Foto: Produsenten)

For det private markedet tilbyr Friske Rom Cleanaer, et tilpasset og dokumentert produkt som benytter en elektrostatisk spray teknologi (Liquidions) som evner å trekke til seg alle partikler i luften som kan forårsake allergier (allergener, støvmidd etc.).

Cleanaer er også dokumentert til å fange bakterier som kommer fra et menneske som nyser. Cleanaer vil derfor bidra til redusert risiko for luftbåren smitte. Cleanaer introduseres på det skandinaviske markedet i disse dager Cleanaer er testet og godkjent av bl.a. det britiske allergiforbundet

Friske Rom

Friske Rom AS er en gründerbedrift i Tønsberg som fokuserer på forbedring av inneklima og allergi- og smittebegrensning ved hjelp av den nyeste teknologien på markedet.

I tillegg tilbys alle typer tjenester innenfor radon og sovehelse (Friske Rom sitt hotellkonsept inkluderer rens av madrasser og tilrettelegging av allergirom for hotellgjestene).

Webside:www.friske-rom.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS