Årets matgledehotell Rica Nidelven nett
Årets matgledehotell Rica Nidelven nett

Vant matgledepriser og tur til Bocuse dOr i Genevé

Kantinen Wilberg hos Statoil Hydro i Stavanger, Rica Nidelven Hotel og Bergbys Familierestauranter stakk av med Årets matgledepriser 2009. Vinnerne har utmerket seg som nytenkende og kreative spisesteder som serverer sunne og gode matopplevelser.

Publisert

Vinnerne av Årets Matgledepriser 2009.

I år har over 100 bedrifter knivet om de gjeve bransjeprisene som deles ut av Tine Storhusholdning innen kategoriene kantine, hotell og fastfood.

– Viktige vinnerkriterier er at bedriften arbeider med nytenkning, innovasjon og matglede. I tillegg er det viktig at de norske råvarene er i fokus, sier Brita Unnerud, sisteleddssjef storhusholdning i Tine.

Årets matgledepriser for storhusholdning ble delt ut på ostens dag 22. oktober på Hotel Continental i Oslo. Det er andre året at prisen deles ut. Foruten heder og ære, blir vinnerne belønnet med en reise til Bocuse d`Or Europe i Genevé i Sveits i juni neste år. Der er Norge og Gunnar Hvarnes tittelforsvarere.

Les om Bocuse d`Or Europe 2010 her

Vinnerne

Vinner Årets matgledekantine:Wilberg, Statoil Hydro Stavanger

"

Årets Matgledepris 2009 gikk til Wilberg. Fra venstre Siri Jansson Berg, Atle Lura og Hilde Thomassen.

Juryen sier blant annet dette i sin begrunnelse:

”Med særdeles bredt utvalg fremstår kantina svært entusiastiske og kreative.

De er et godt team hvor det gis store rom for å videreutvikle kantinen og tilføre ny kompetanse. God merking av maten gjør kantina lett og bruke. Og fornøyde gjester setter stor pris på variasjonen. I tillegg er salgsøkning og dokumentasjonen god. ”

Vinner Årets matgledehotell: Rica Nidelven, Trondheim

Årets Matgledehotell 2009 ble Rica Nidelven. Fra venstre Kåre Løvseth. LIsbeth Størvold og Lars Erik Vesterdal.

”De er kreative og innovative og ser våre produkter på nye måter. De er nytenkende og har hele tiden målet om å være best på frokost. Noe vi er enig om at de er nå. Det bugner av sunne og velsmakende produkter. De får god drahjelp av God frokost- konseptet som rulles ut i hele kjeden”, er noe av det som juryen trekker frem som vinneroppskriften.

Les også: Rica Nidelven med beste hotellfrokosten fire år på rad

Vinner Årets matglede fastfood: Bergbys Familierestauranter, Skien.

"

Årets Matgledepris Fastfood gikk til Bergbys Familierestauranter. Her Per Henrik Rydning og Hans Ole Bergby.

Juryen sier blant annet:

”Vinneren her har utpekt seg på mange måter. De fortsetter å gi ordet fastfood en ny mening, og de lykkes helt klart med å skille seg ut i fastfood-markedet. Viljen til å gi kundene matglede er stor både hos eier og ansatte, noe som vises gjennom lojale kunder og solid salgsøkning. Gode og sunnere matopplevelser står på menyen. Alle menyer er laget for å gi kundene flere sunnere alternativer å velge imellom.”

Årets Matglede

* Årets Matglede er en landsomfattende konkurranse med mål å skape gode og sunne matopplevelser, og er en feiring av matkultur, bordets gleder og menneskene som skaper matglede utenom det vanlige.

* Årets Matglede ble arrangert for første gang av TINE Storhusholdning 2008, og arrangeres år av TINE Storhusholdning i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

* Konkurransen er inndelt i tre kategorier: Årets Matglede Kantine, Årets Matglede Hotell og Årets Matglede Fastfood, og er en søken etter de mest inspirerende, motiverende og matglade bedriftene i Norge.

* Hensikten med prisen er å få frem hverdagsheltene som bidrar til å spre matglede til det norske folk.

* Vinnerne av Årets matgledepriser Hotell og Kantine blir kåret ut fra evnen til å skape kreativitet med TINEs produkter ut fra målsettingen om gode og sunne matopplevelser – både til frokost og lunsj. For fastfood gjelder samme retningslinjer, i tillegg til innovasjon og nyskapning.

For mer informasjon, se www.paamenyen.no

"
Powered by Labrador CMS