Scandic Oslo Airport Eksteriør
Scandic Oslo Airport Eksteriør

Scandic-åpning sørger for over 3000 hotellrom på Gardermoen

Scandic åpner i dag, onsdag 7. april, dørene til sitt nye hotell på Gardermoen. Med sine 243 rom sørger Scandic Oslo Airport for at romkapasiteten rundt Oslo Lufthavn nå er dobbelt så stor (over 3000 hotellrom) som ved Arlanda, Sveriges største flyplass. – Samtidig ønsker vi å bli den ledende hotellkjeden også i Norge, sier administrerende direktør for Scandic Norge, Geir Lundkvist.

Publisert

Scandic Oslo Airport åpnes onsdag 7. april. (Illustrasjon: Scandic)

”Scandic har lenge vært blant de ledende hotellkjedene i Sverige og Danmark. Hotellkjeden har ambisjoner om å vokse fra 151 hoteller til over 200 hoteller over de nærmeste to årene. Dette skjer gjennom bygging av nye hotell, overtakelser og avtaler med franchisetakere. Bare i Norge satser Scandic sammen med eiendomsutviklere 1,1 milliarder kroner på hotellutbygging”, heter det i en pressemelding.

Vil bli ledende i Norge

Geir Lundkvist (til venstre) ønsker at Scandic skal bli ledende også i Norge. Her sammen med Freddy Bruu. (Foto: Odd H. Vanebo)

– I øyeblikket vokser Scandic med flest nye hotell i Norden, og nye spennende konsepter lanseres fortløpende. Det nye hotellet på Gardermoen er en del av en større satsing der Scandic ønsker å sette tennene i det norske markedet. Målet er å bli ledende i Norge, sier Geir Lundkvist, administrerende direktør i Scandic Norge.

Søkelys på miljø

Miljø, design og tilgjengelighet er stikkord for Scandics virksomhet. Alle rommene har nordisk design, og er bygget i henhold til svanens kriterier for miljøhotell. Narud Stokke Wiig Sivilarkitekter er utførende arkitekt for Scandic Oslo Airport.

24 av rommene er også spesialtilpassede handikaprom, helt i tråd med Scandics fokus på smarte løsninger.

Scandic Oslo Airport 243 moderne hotellrom, konferansefasiliteter med plass til 1000 personer, Jamie Olivers retter på menyen og et moderne treningsstudio.

Viktig knutepunkt

– Vi er stolte av å kunne tilby tilreisende et splitter nytt hotell, sentralt plassert på Gardermoen. Gardermoen er i dag Norges viktigste trafikknutepunkt. Det faktum, i tillegg til næringsutviklingen og satsingen som skjer i Øvre Romerike har vært avgjørende for at vi nå ønsker å ta del i dette markedet, sier Wendel Holdener, hotelldirektør ved Scandic Oslo Airport.

Scandic Hotels

* Scandic åpnet sitt første hotell i 1963.

* Hotellkjeden er etablert i 10 land og har 15 hoteller i Norge.

* Planlagte hotellåpninger i Norge: Lindesnes (juli 2010), Stavanger Forus (juni 2011), Vulkan (2011), Fornebu (2012).

Powered by Labrador CMS