Oslo Plaza1

Hotellene utsettes for ny kriminalitet

Sist uke opplevde flere sentrumshoteller i Oslo innbrudd på hotellrommene. – Dette er en ny trend hotellene gjør alt for å bekjempe, sier direktør Tarje Hellebust ved Radisson Blu Plaza Hotel til Aftenposten.

Publisert

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Hotellgjestene som er blitt utsatt for innbrudd, anmelder innbruddet til politiet.

– Vi kartlegger omfanget, men en utfordring er at det er gjestene og ikke hotellene som leverer anmeldelsene. Derfor har vi heller ingen oversikt over antall slike innbrudd. Ut fra de observasjonene som er gjort, kan mistanken gå i retning av østeuropeere, men vi har ikke noe grunnlag for å slå fast noen nasjonalitet, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon til avisen.

Slår til når gjesten er ute

Hotellene har mistanke om at innbruddstyvene observerer gjestene når de sjekker inn, for deretter å bryte seg inn på rommet sent om ettermiddagen eller tidlig på kvelden straks gjesten har gått på konsert, teater eller for å spise middag, skriver Aktuellsikkerhet.no.

Ny trend

Hotelldirektør Tarjei Hellebust ved Radisson Blu Plaza sier til avisen at innbruddstyvene er veldig aktive, og at dette er en ny trend hotellet nå gjør alt for å bekjempe.

"

Administrerende direktør på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, Tarje Hellebust. (Foto: Morten Holt)

Plaza har både uniformert og sivil vakt som kontrollerer hotellets eneste utgang døgnet rundt. Også den utvendige glassheisen til 34. etasje ble stengt fra gateplan i forrige uke på grunn av innbruddsbølgen.

Norges største hotell

Radisson Blu Plaza er med sine 673 rom Norges største hotell, og i løpet av uka før påske ble flere av rommene raidet av kriminelle.

Også Hotel Continental har opplevd flere innbrudd på gjesterommene. Dette har ført til at også Continental har skjerpet sikkerheten.

Nå må alle bruke romnøkkel for å komme opp med etasjeheisene.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS