Kameraovervåking til frokost

Norsk Teknologi inviterer til frokostseminar om kameraovervåking 20. mai. Hovedtemaene på frokostseminaret blir bransjenormen, installasjonskrav til kameraovervåkingsanlegg, personvernlovgivning og hvor det er lovlig å sette opp kameraer.

Publisert

– Installatører og utstyrsleverandører beskyldes for å levere dårlige anlegg til kameraovervåking. Mangelfull skilting, for dårlige spesifikasjoner samt utstyr som ikke er i samsvar med kundens krav, har ført til kritikk av bransjen. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier fagsjef Bjørn Fossum i Norsk Teknologi.

Tema på frokostseminaret

– Hovedtemaene på dette frokostseminaret blir bransjenormen, installasjonskrav til kameraovervåkingsanlegg, personvernlovgivning og hvor det er lovlig å sette opp kameraer. I tillegg snakker vi om riktig materiell i forhold til de oppgavene kameraene skal løse, både med tanke på bildekvalitet, plassering og lyssetting. I tillegg vil vi redegjøre for siste nytt i dokumentasjon og skilting. Den nye bransjenormen er utarbeidet av Norsk Teknologi, Noralarm og FG, etter innspill fra Datatilsynet. Norsk Teknologi tar derfor ansvar og ønsker å opplyse fagfolk om korrekt, forteller Fossum.

Ny skiltmal og huskeliste

På frokostseminaret vil Rune Braastad fra Proxll redegjøre for de viktigste sakene fra den nye bransjenormen.

– Det er fremdeles mange som bryter personvernloven i forhold til skilting og merking når det settes opp kameraer, og det er derfor utarbeidet ny skiltmal med tre skiltstørrelser, avhengig av plassering. Den nye skiltmalen vil bli presentert under frokostseminaret. Det er laget maler for dokumentasjon samt en huskeliste for at kundekravene er oppfylt. Denne dokumentasjonen kan levere elektronisk gjennom produktene PennDok og Digitalpenn. Dokumentasjonsmalene og de nye løsningene vil også bli presentert, sier Braastad.

Hvem er ansvarlig?

– Det er eier av overvåkingsanlegget som er ansvarlig for at regelverket følges, men bransjenormen pålegger installasjonsbedriften en rådgiverrolle. Den profesjonelle parten, det vil si installasjonsbedriften, skal kjenne rammebetingelsene for at slike anlegg monteres lovlig, slik at kundens forventninger til anlegget blir oppfylt. Målgruppen for frokostseminaret er derfor rådgivende ingeniører, elektrokonsulenter, sikkerhetskonsulenter, installatører, teknisk sjef i kommuner, byggherrer og eiendomsforvaltere. Målet vårt er at alle konsulenter har som krav til installatøren at de har gjennomført Nelfoskolens kurs i kameraovervåking og anbudsdokumentene og skiltingen blir bedre, avslutter Braastad.

Meld deg på seminaret her.

Aktuell Sikkerhet

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS