Lanserer Golfstrømmen matfestival
Golfstrømmen Matfestival kan bli et merkenavn som plasserer Vesterålen på kartet. Den kan ifølge arrangørene bli et merkenavn som skal markedsføre hele regionen.
Illustrasjonsfoto

Hadsel lam- og laksefestival hadde i fjor et pauseår, etter ønske fra de lokale initiativtakerne. De involverte partene ønsket et bredere fokus, med hensyn til geografi, mat og innhold forøvrig, skriver Harstad Tidende.
Hele Vesterålen
- Navnet som Golfstrømmen Matfestival nå har fått, henspeiler på Golfstrømmen som mye av årsaken til at vi har det så frodig og flott her i Vesterålen. Festivalen er nå utvidet til å gjelde hele Vesterålen, og vil omfatte all lokalprodusert mat, opplevelse og kultur som Vesterålen har å by på, opplyser Marte Sørbø Hoholm, som er en av prosjektlederne for det helt nye arrangementet.
Matopplevelser i Vesterålen
- Det vil være verdifullt for både den enkelte og for festivalen. Alle vet at det er svært krevende å bygge opp merkenavn, og vi tror jo at en festival som dette vil kunne bane vei for stor oppmerksomhet rundt mat og opplevelser i Vesterålen, sier Sørbø Hoholm til Harstad Tidende.
Nylig ble det første årsmøtet i den helt ferske Golfstrømmen Matfestival holdt. Interimstyret for Golfstrømmen Matfestival består av Tor Jensen (Vesterålsegg), Anita Olsen (Nordlaks), Erling Kristian Bjørstad (kokkelauget LoVe), Ole Petter Bergland (Naturpartner i Andøy) og Rune Hansen (kvalitetsleder Aker Seafoods Melbu)
"