Inntel Hotels Zaandam3

Nederlands mest spesielle hotell

Torsdag 22. april åpnet det som er Nederlands mest spesielle hotell. I forhold til hvordan hotellet ser ut fra utsiden er det trolig også et av verdens mest spektakulære og spesielle hoteller. Inntel Hotels ligger i Zaandam like nordvest for Amsterdam.

Publisert

Inntel Hotels i Zaandam i Nederland er utvilsomt et av verdens mest spesielle hoteller. Det åpnes offisielt torsdag 22. april 2010. (Foto: Morten Holt)

Torsdag 22. april er det offisiell åpning av hotellet, men det har vært i drift siden 18. mars.

– Vi har hatt åpent siden 18. mars, men nå er alle rommene våre klare. Den siste uka er de siste suitene gjort klare for gjestene, sier Maj Hecker ved hotellet. Hun forteller at hotellet er bygd opp av om lag 70 Zaanse-hus.

De er stablet oppå hverandre mitt i sentrum av Zaandam, et kvarters togtur fra Amsterdam.

Også spesielle rom

Fra en av suitene på Inntel Hotels i Zaandam i Nederland. (Foto: Morten Holt)

Hotellet er svært så spesielt utvendig, men også innvendig skiller Inntel Hotels i Zaandam seg fra andre hoteller.

Ett av rommene, oppkalt etter den russiske tsaren Peter, har samme utforming som hans rom da han holdt til i ett av husene i byen.

Maj Hecker ved Inntel Hotels i Zaandam i Nederland forteller om stor interesse for hotellet rundt åpningen. (Foto: Morten Holt)

– Vi har fått utrolig mye medieoppmerksomhet i Nederland den siste tiden, og har stor pågang av gjester. Det noe spesielle var også at da vi prøveåpnet hotellet 18. mars hadde vi nesten bare gjester fra byen – som ville se hva dette var for noe. Det var jo litt spesielt at de fleste av gjestene kan se hjem til sitt eget hus! sier Hecker smilende.

160 rom

Hotellet i 11 etasjer har for øvrig 160 rom, som ligger i prisklasse 80 til 350 euro for natten.

Også toalettavdelingen på Inntel Hotels er spesiell. (Foto: Heidi Fjelland)

Inntel Hotels er en liten kjede som ble startet i Nederland for 27 år siden. I tillegg til hotellet i Zaandam, som skiller seg ut, har kjeden også hoteller i Amsterdam og Rotterdam. Dessuten er et fjerde hotell, Inntel Hotels Resort-Zutphen under bygging.

Men det er uten tvil hotellet i Zaandam som vil sørge for oppmerksomheten rundt den lille kjeden. Hotellet er blitt byens nye turistattraksjon. Hecker forteller at svært mange er innom bare for å se på hotellet.

Les mye mer og se flere bilder fra det spesielle hotellet i den kommende magasinutgaven av Horeca (nummer 3 2010)

Bli abonnent på Horeca nå

"
Powered by Labrador CMS