Turtagrø Hotell

Økonomisk opptur for Turtagrø

2009 ble et godt år for hotellet på Turtagrø i Luster. Norske gjester er den viktigste årsaken til den økonomiske oppturen for hotellet som ligger snaut 900 meter over havet - med panoramautsikt mot Skagastølstindene. Regnskapet viser et overskudd på 1,3 millioner kroner før skatt.

Publisert

Turtagrø Hotell med det nye hovedhuset, som ble bygd i 2002, til venstre og den gamle sveitservillaen fra 1889 til høyre. (Foto: Hotellets hjemmeside)

– Fjoråret ble veldig bra, og over all forventning etter spådommer om en dårlig sesong, sier hotelldirektøren Laila Hjellvoll til Bergens Tidende.

Overskudd på 1,3 millioner kroner

Regnskapet viser et overskudd på 1,3 millioner kroner før skatt.

Den viktigste årsaken til det gode resultatet er at stedet hadde mange norske gjester i fjor. De legger generelt igjen mer penger enn utlendingene på slike turiststeder.

"

Skagastølstindene med Store Skagastølstind (bakerst). (Foto: Morten Holt)

– Mange av hotellene fikk problem då de utenlandske turistene forsvant på grunn av finanskrisa. Her har vi opplevd det motsatte, sier Hjellvoll.

Hotellet har 8-10 ansatte i lavsesongen, og det dobbelte i høysesongen. Stedet er et populært startsted for bestigning av Norges tredje høyeste fjell, Store Skagastølstind (2403 meter over havet).

Nytt hovedhus i 2002

Det gamle Turtagrø Hotell brant ned like etter årtusenskiftet, og det nye hovedhuset fra 2002 er moderne med god standard og bad på alle rom. Her er det 14 dobbeltrom, to familierom og tre tårnrom (dobbeltrom med ekstra senger på hems).

Dessuten er det sju tosengsrom, åtte firesengsrom og to sekssengsrom i den gamle sveitservillaen fra 1889. Totalt har stedet 66 sengeplasser.

Les mer om Turtagrø Hotell på hjemmesiden

"
Powered by Labrador CMS